Vijesti

’’Ekipe su pokazale svoju operativnu spremnost, timski duh i snalažljivost’’

03.08.2014. U Jastrebarskom je u subotu, 02. kolovoza održano 1. natjecanje operativnih vatrogasaca Jastrebarsko 2014, koje se pokazalo vrlo kvalitetno.

Natjecanje je organizirano na način da su vatrogasne ekipe sastavljene od 5 članova prolazile taktičke zadatke koje su im zadani prilikom dolaska na natjecanje, odnosno prilikom dolaska na vježbalište. Na taj način ekipe su pokazale svoju operativnu spremnost, timski duh i snalažljivost, dakle najvažnije odlike vatrogasaca koje se traže prilikom obavljanja intervencija.

’’Mi kao središnja postrojba, najviše svog slobodnog vremena posvetimo uvježbavanju operativnih vatrogasaca. Iz tog razloga, ovo natjecanje smo željeli prilagoditi upravo njima, na način da svoje trenutno znanje i spremnost prikažu natječući se kroz razne discipline’’ – rekao je Goran Batušić, jedan od najzaslužnijih za organizaciju natjecanja.

Natjecanje su službeno otvorili gosp. Josip Novosel županijski zapovjednik i g. Igor Medvedovski zapovjednik DVD-a Jastrebarsko.

Ekipe su obavljale sljedeće taktičke zadatke: "Vatrogasni petoboj, Djelovanje i spašavanje čamcem pri poplavama, Pretraga objekta u uvjetima loše vidljivosti, Pretraga i spašavanje unesrećenika u ruševinama, Gašenje i hlađenje spremnika zapaljive tekućine , Gašenje požara otvorenog prostora, Unutarnja navala i pronalaženje opasnog predmeta, Brzo oblačenje opreme, Vatrogasna kuglana i Vatrogasni kviz.

Taktički zadaci obavljali su se na više atraktivnih lokacija u Gradu: Jezero i žitnica u parku Erdody, Napuštena vojarna u Jastrebarskom, Stara škola – bivše Japetićevo skladište, Vinograd i livada obitelji Ciban na Zdihovu, Strossmayerov trg, Sajmište, Stara kuća obitelji Medven i prostor u i oko vatrogasnog doma u Jastrebarskom.

’’Natjecanje u organizaciji DVD-a Jastrebarsko, zaista je bilo raznolikog sadržaja, a nastupilo je deset vatrogasnih ekipa. Ovo natjecanje sastojalo se od niza vježbi koje nisu ’’klasične’’ za standardna vatrogasna natjecanja. Vježbe su se održavale na više lokacija, a iz njih se jasno vidi da vatrogasci moraju biti spremni u svakom trenutku i na sve nepredviđene situacije’’ – rekao je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, koji je bio izrazito zadovoljan održanim natjecanjem.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa i to: DVD Klanjec, DVD Stara Sela, DVD Cvetković, DVD Komin, DVD Sveta Jana, Mejaši (DVD Cvetković i Čabdin), DVD Goli Vrh, DVD Deanovec, DVD Lijevo Sredičko i DVD Sveta Klara.

Nikola Lacković, jedan od glavnih organizatora, nije krio zadovoljstvo: ’’Budući da je ovo bilo prvi put u Jaski i prvi put da je DVD Jastrebarsko organiziralo natjecanje ovog tipa, jako smo zadovoljni jer je natjecanje prošlo u natjecateljskom duhu. Ekipe su se maksimalno potrudile i vjerujem da s ovog natjecanja odlaze bogatije za razna iskustva i puno više znanja.’’

Od maksimalnih 100 bodova, 10 bodova za svaku vježbu,  DVD Klanjec osvojio je prvo mjesto sa 72 boda, DVD Stara Sela drugo mjesto sa 71-im bodom a DVD Cvetković treće mjesto sa 69 bodova.  Sve ekipe pokazale su iznimnu srčanost timski duh i zavidnu operativnu spremnost a iz Jastrebarskog otišle sa pozitivnim dojmovima. Dokaz tome su i rezultati budući je prvih 5 ekipa osvojilo redom 72,71,69,67 i 66 bodova. Operativne statue za prva tri mjesta ispred pokrovitelja predao je g. Stipe Bučar dogradonačelnik Jastrebarskog a gostima se obratio i g. Stjepan Preprotić predsjednik Društva.

Natjecateljica ekipe DVD-a Komin, Marijana Matković, kazala je: ’’Natjecanje mi se sviđa jer pokazuje realnu sliku i situaciju u kojoj se vatrogasac može naći na intervenciji. Vježbe su bile fer i korektne i nadam se da će natjecanje ponoviti i sljedeće godine.’’

Nakon natjecanja, ekipe su nastavile druženje na tradicionalnoj vrtnoj zabavi DVD-a Jastrebarsko.

Organizator natjecanja bio je DVD Jastrebarsko, pokrovitelj Grad Jastrebarsko, medijski pokrovitelji Grad Jastrebarsko, Radio Jaska, Vatrogasni portal, Ivan Borojević i Ivan Batušić, a ovim putem se zahvaljujemo i svima koji su nam dozvolili da koristimo njihove objekte i lokacije te ostalima koji su pomogli u organizaciji natjecanja: Grad Jastrebarsko, Državna uprava za upravljanje državnom imovinom, Konzum, Obitelj Ciban, Obitelj Medven, Vode Jastrebarsko, DVD Donji Desinec, Veterinarska stanica Jastrebarsko, g. Josip Lacković.

Cilj natjecanja bilo je promovirati vatrogastvo, DVD Jastrebarsko, Grad Jastrebarsko te ostvariti druženje sa drugim DVD-ima u čemu se potpuno uspjelo.

Gradonačelnik

WebGis Business Zone Jalševac

Your bussines friendly town

Vodič za investitore

Vrijeme danas

 • 0°C
 • Vjetar: 0 km/h
 • Vlažnost: 0 %

Kontakt centar

 • GRAD JASTREBARSKO
 • A. Strossmayerov Trg 13
 •     10450 Jastrebarsko
 • T. 01 6281 110
 • E. info@jastrebarsko.hr
captcha Nečitko? Promijenite tekst.

Lokacija i karta grada

 • UDALJENOST OD
  VEĆIH GRADOVA
 • Zagreb: 36 km
 • Ljubljana: 133 km
 • Graz: 193 km
 • Rijeka: 132 km
 • Budimpešta: 372 km
 • Split: 344 km

Newsletter

TV kanal

 • Upute za najam e- bicikala
  • 25.05.2020.
  • Upute za najam e- bicikala
ostali video materijali

Pratite nas i na...

Grad prijatelj djece
Valid HTML 5! evolare group