Promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama: Program WiFi4EU

Naziv projekta
Promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama – Program WiFi4EU
Nositelj projekta/korisnik
Grad Jastrebarsko
Partneri u projektu
-
Kratki opis projekta
Program WiFi4EU je program potpore za omogućavanje besplatnog pristupa internetu u unutarnjim i/ili vanjskim javnim prostorima na području grada Jastrebarsko. Ovim projektom Grad Jastrebarsko će se uključiti u jedinstveno digitalno tržište i dopuniti javne usluge koje se nude na javnim prostorima, a krajnji korisnici će imati pristup digitalnim oblicima komunikacije u cilju povećanja digitalne pismenosti. Projektom je predviđeno financiranje instaliranja potpuno nove javne bežične mreže, nadogradnju postojeće ili proširenje pokrivenosti postojećom javnom bežičnom mrežom. Krajnji korisnici će imati besplatan pristup mreži WiFi4EU i za pristup neće biti potrebna registracija niti unos podataka za autentifikaciju.
Lokacija provedbe projekta
Područje grada Jastrebarsko
Referentna oznaka projekta
Ref.br.Ugovora: 1-2018/002375-002650 (19. prosinca 2018.)
Razdoblje provedbe projekta
Datum početka 19.12.2018.
Datum završetka 19.6.2020.
Ukupna vrijednost projekta
15.000,00 EUR
Iznos odobrenih sredstava iz EU fondova
15.000,00 EUR
Ciljevi projekta
Omogućavanje visokokvalitetnog pristupa internetu lokalnim stanovnicima i posjetiteljima u središtima lokalnog javnog života.
Rezultati projekta
Provedbom projekta dodatno će se poboljšati pristup internetskim uslugama u svrhu povećanja kvalitete života i digitalne povezanosti na području grada Jastrebarsko, te olakšanog pristupa određenim uslugama na javnim prostorima.
Natječaj na koji je projekt prijavljen
Projekt za promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama – program WiFi4EU prijavljen je na Poziv na podnošenje prijava u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) u području transeuropskih telekomunikacijskih mreža Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA).
Kontakt za više informacija
Grad Jastrebarsko – Maja Rožić, mag.oec., 00385 1 6278 352
Poveznica na relevantne internetske stranice
https://wifi4eu.eu/
promidžba i vidljivostSadržaj materijala isključiva je odgovornost Grada Jastrebarskog

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr