Bez kazališta nema ništa

20.06.2022.

Bez kazališta nema ništa

Predstava "Što govoriš, to postojiš" u sebi nosi poruku i baš zbog toga je jaskanska publika iz dvorane Doma kulture Jastrebarsko i u srijedu i u subotu izlazila s vidnim oduševljenjem i osmijesima na licima. Uopće stoga ne čudi da su karte za premijeru, ali i njenu reprizu "planule".

Prije nekoliko godina bilo je jasno da Klara Blažek i Lucija Severinac, voditeljice Male škole glume, posjeduju ono nešto i da su rad s djecom u jaskanskom kazalištu digle na jednu novu, višu razinu.

Svoje znanje i talent samo su potvrdile u ovoj kazališnoj sezoni u kojoj su pripremile dvije nove sjajne predstave kojih zasigurno ne bi bilo bez podjednako talentiranih i marljivih mladih glumaca.
Bruna Sirovica, Nela Livaja, Antonela Morduš, Lota Gojak, Noel Jović, Sara Vinšćak, Roza Anić, Helena i Anita Ćubela, Veronika Priselac, Mislav Sokačić, Vigo i Rafael Fabijanić, Vladimir Miovec, Eva Draženović, Klara Popović, Ana Krljan i Leona Luketić svojim su se vrhunskim glumačkim izvedbama tako upisali u itekako bogatu povijest najstarijeg jaskanskog kazališta koje iduće godine obilježava svoj 55. rođendan!

Značajne uloge u postavljanju i realizaciji predstave koja ukazuje na važnost načina na koji se pojedina riječ prenosi, koja se dotiče socijalne nejednakosti, zloporabe riječi i drugih važnih tema, učeći nas da pazimo kome, što, kad i kako govorimo imali su Dominik Sečen, Željko Rački, Dorian Horvatić, Ivan i Miroslav Borojević, Leon Bastašić, Damir Kuzmić, Mia Matasić, Ivana Kokot - Radelja, Krešimir i Ivica Batušić.

"Male škole glume ove sezone vjerojatno ne bi bilo da ju nisu podržali Grad Jastrebarsko, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Jastrebarskog, Savjet mladih Grada Jastrebarskog, Centar za kulturu Jastrebarsko, Vode Jastrebarsko ali i Zagrebačka županija kojima se od srca zahvaljujem, baš kao i roditeljima, djedovima i bakama koji su na brojne načine podržali naše mlade glumce u postavljanju naše predstave koja će se s obzirom na izniman interes igrati i nakon ljetnih praznika!" zaključio je Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Svi oni koji se našim mladim glumačkim zvijezdama žele pridružiti na daskama koje život znače mogu to učiniti tijekom ljetnih praznika obzirom se Gradsko kazalište Jastrebarsko i ove godine uključilo u projekt Ljetne igraonice. U veliku kazališnu obitelj tako možete ući već od 4. do 7. srpnja od 19 od 20 sati u kino dvorani.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr