Eugen Ciban upisao prvi nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju U18

27.03.2023.

Eugen Ciban upisao prvi nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju U18

Jaska od proteklog tjedna ima još jednog hrvatskog reprezentativca, Eugena Cibana, koji je upisao svoj prvi nastup za reprezentaciju U18 u prijateljskom susretu s reprezentacijom Belgije.

Hrvatska nogometna U-18 reprezentacija okupila se prošli tjedan, od 20. do 26. ožujka  na prijateljskom turniru  u Istri na kojom su pored domaćina nastupile i mlade reprezentacije Engleske, Švicarske i Belgije. Naše mlade reprezentativce vodili su instruktori Hrvatskog nogometnog saveza Sergej Milivojević i Mladen Ivančić, te trener vratara Vanja Iveša. Mladi golman juniorske momčadi zagrebačkog Rudeša, Jaskanac Eugen Ciban, s velikim je uzbuđenjem primio vijest da je pozvan u reprezentaciju.

"Dojmovi su fantastični", kaže nam Eugen, "jer svatko od nas koji marljivo treniramo i nastupamo za svoje klubove sanja i živi za trenutak kada će biti pozvan u reprezentaciju Hrvatske", priča nam Eugen, netom što se vratio iz Istre. Eugen je protiv Engleske i Švicarske bio na klupi , a  branio  je u utakmici protiv Belgije, čime je upisao svoj prvi nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju uzrasta U-18.

Za one koji ne znaju treba reći da je Eugen Ciban, svoje prve nogometne korake počeo na Centrali u NK Jaski, a trenutno brani u NK Rudešu. Ove sezone postao je junior i brani za prvu momčad  juniora Rudeša  u 1. hrvatskoj  juniorskoj ligi.  Ove je sezone u dvije službene  utakmice bio i na klupi seniora Rudeša, te nastupio u jednoj prijateljskoj utakmici. Rudeš je inače vodeća momčad drugog nacionalnog ranga natjecanja u Hrvatskoj. Sudeći po svemu pred Eugenom je sjajna nogometna budućnost. Velike čestitke ovom mladom jaskanskom sportašu.

Foto: Jaska.hr

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr