Jaska sudjeluje u projektu „Croatia naturally yours“ – Hrvatska prirodno tvoja

22.03.2023.

Jaska sudjeluje u projektu „Croatia naturally yours“ – Hrvatska prirodno tvoja

U sklopu pilot projekta Hrvatska prirodno tvoja – „Croatia naturally yours“ 14 sadnica javora i crnog bora posađeno je u sklopu parkirališta Hotela Princess u Jastrebarskom.

Riječ je o projektu koji s ciljem osiguravanja većeg doprinosa turističkog sektora smanjenju negativnih učinaka klimatskih promjena provode Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica.

Upravo Hotel Princess generira najveći turistički promet u gradu, a većina posjetitelja ovdje dolaze automobilom. Prema posljednjim podacima samo od 1. siječnja do 1.ožujka na području Jastrebarskog ostvareno je 6.606 noćenja, čime se Jastrebarsko pozicionirao na drugo mjesto najposjećenijih destinacija Zagrebačke županije, odmah nakon Velike Gorice.

Kroz ovaj projekt i grad Jastrebarsko će doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta - Glasgow Declaration on Forests and Land Use, kao i daljnjem održivom razvoju turizma.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr