Jeleni do zlata i nagrade za Fair play na 23. Zagreb Openu

24.07.2023.

Jeleni do zlata i nagrade za Fair play na 23. Zagreb Openu

U odličnoj organizaciji Orijentacijskog kluba Vihor održano je 23. izdanje Zagreb Open - a, koje je ove godine okupilo nešto manje od 200 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Uz natjecatelje iz Hrvatske i iz susjednih država nastupili su i natjecatelji iz Australije, Belgije, Danske, Finske, Njemačke, Hong Konga, Izraela, Nizozemske, Portugala, Španjolske, Tajvana, Ukrajine, Velike Britanije i iz Sjedinjenih Američkih država.

U sklopu natjecanja održane su četiri utrke u četiri dana, a uz dvije utrke na srednje staze u četvrtak (Sesvete) i petak (Sesvetski Kraljevec), u subotu su se trčale duge staze (Vukšin Šipak) i u nedjelju sprint (centar Zagreba). Sve utrke su se zbrajale za konačni plasman.

Članovi Orijentacijskog kluba Jelen su nastupili sa šest natjecatelja i na kraju natjecanja osvojili jednu zlatnu medalju i posebnu nagradu organizatora za Fair play.

U kategoriji M40 nastupili su Daniel Fabijanić i Damir Tubin. Daniel Fabijanić je nakon prvog mjesta prvi, drugi i treći dan, te drugim mjestom u posljednjem danu natjecanja na kraju osvojio uvjerljivo prvo mjesto. Damir Tubin je sa dva treća mjesta, četvrtim i petim mjestom na kraju natjecanja zauzeo četvrto mjesto.

U kategoriji Ž12 nastupila je Anabella Juranić, koja je nakon trećeg mjesta prvi i drugi dan, sedmog mjesta u trećem danu i trećeg mjesta u posljednjem danu na kraju osvojila četvrto mjesto. Odlukom organizatora Anabella je zbog nesebične pomoći mladoj „konkurentici“ u drugom danu natjecanja primila posebnu nagradu Fair play Zagreb Open-a. Anabellu i Ines Pedro iz Portugala je tijekom utrke u šumi uhvatilo jako nevrijeme i glasna grmljavina, te iako su bile „u borbi“ za treće mjesto natjecanja, Anabella je bila pratnja mladoj natjecateljici iz Portugala sve od početka do kraja utrke.

U kategoriji M21B nastupio je Dejan Juranić, koji je prvi dan osvojio četvrto mjesto, drugi dan šesto mjesto, treći dan deveto mjesto i posljednji dan šesto mjesto, te na kraju osvojio ukupno četvrto mjesto.

Svi ostali članovi Jelena nisu nastupili sve dane natjecanja, te nisu mogli ući u konačni poredak, a u pojedinim danima natjecanja osvojili su:

  • Gabriel Šiljevinac – u kategoriji M20 drugi dan osvojio drugo mjesto, četvrti dan osvojio četvrto mjesto;
  • Dalibor Stankovski – u kategoriji M35 treći i četvrti dan osvojio četvrta mjesta.

Završetkom Zagreb Open-a je ujedno i završio ljetni period utrka članova OK Jelen. Prva sljedeća utrka će biti krajem kolovoza, a po trenutnim prijavama veći broj Jelena će od 23. do 27. kolovoza nastupiti na Prvenstvu jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju u Sarajevu.

OK Jelen

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr