Kazalište Škrabe krenulo u Zelini sa satovima glume za djecu

15.03.2024.

Kazalište Škrabe krenulo u Zelini sa satovima glume za djecu

Na inicijativu Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA sredinom veljače 2024. u Svetom Ivanu Zelini krenula je s radom dramska radionica i satovi glume koju osmišljavaju i vode članovi jaskanskog Kazališta Škrabe na čelu s umjetničkom voditeljicom Kazališta Klementinom Škrabe.

Na satove glume prijavilo se 40-ak mladih Zelinčana, uglavnom osnovnoškolske dobi. Ekipu iz Kazališta Škrabe oduševili su svojom kreativnošću, hrabrošću, maštom, pristojnošću, ali i glumačkim darom. Na početku rada mlade glumce i njihove roditelje pozdravila je voditeljica i redateljica ZAMKE Štefica Fanjek te legendarni zelinski "tehnički majstor za sve" Marijan Fanjek. Osnivač jaskanskog kazališta Nino Škrabe, na poziv Josipa Pandurića, tadašnjeg ravnatelja zelinskog Učilišta, bio je uključen u osnivanje ZAMKE koja ove godine slavi 30 godina postojanja. Kazalište Škrabe u Zelini je nedavno igralo svoje predstave "Oko jedne hiže" i "101 dalmatiner". Uz Klementinu Škrabe u Zelini s mladim glumcima rade  dugogodišnj istaknuti glumci Mark Krcivoj, Niko Pavelić, Dorian Rodić i Jana Valečić.

Za suradnju Kazališta Škrabe, Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i ZAMKE naročito je zaslužna ravnateljica Učilišta Vesna Bičak-Dananić, glumica zelinskog kazališta još od svojih srednjoškolskih dana.  

Već sad smo sigurni da će neki od sadašnjih polaznika dramskih radionica i satova glume u Zelini biti buduće zvijezde ansambla ZAMKE, a zelinska publika će mlade glumačke nade po prvi put na pozornici moći vidjeti već za nekoliko mjeseci. Njihova završna produkcija za kazališnu sezonu 2023/2024. pod naslovom "San (sveto)ivanjske noći" bit će izvedena u nedjelju, 16. lipnja. Do kraja 2024. mlade glumice i glumci predvođeni Klementinom Škrabe i ekipom Kazališta Škrabe pripremit će i još jednu predstavu, a jaskanski kazalištarci odigrat će u Zelini svoj posljednji hit, predstavu "Robin Hood".

KŠ    

© 2024. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr