Održana edukacija za donositelje odluka u sklopu projekta ZAMAh – zajedno za mentalno zdravlje

09.06.2022.

Održana edukacija za donositelje odluka u sklopu projekta ZAMAh – zajedno za mentalno zdravlje

U ponedjeljak i utorak održan je prvi dio edukacije „Postavljanje sustava mentalnog zdravlja u zajednici“, koja se održava u sklopu projekta ZAMAh.

Edukacija je održana u samoborskom Centru za mlade, a na njoj su prisustvovali donositelji odluka iz gradova Jastrebarskog i Samobora, odnosno predstavnici gradova, škola, vrtića, socijalnih ustanova, zdravstvenih ustanova te udruga.

Edukaciju su održale profesorice Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a cilj joj je bio umrežavanje sudionika te pripema za izradu akcijskog plana u svrhu stvaranja učinkovitog sustava zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih.

U ime organizatora i nositelja projekta, Udruge za logopedsku i psihološku podršku Ježeva kućica, sudionike je pozdravila tajnica udruge Ivana Garašić, voditeljica psihosocijalnih aktivnosti na projektu.

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u stopostotnom iznosu, odnosno ukupnom iznosu od 482.200,63kn. Cilj projekta je ojačati kapaciteti udruga aktivnih u Samoboru i Jastrebarskom za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, a posebno će se unaprijediti kapacitete organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

U sklopu projekta bit će održane edukacije za stručnjake, predavanja za javnost te će biti pružena besplatna psihološka savjetovanja za djecu i mlade. Partneri na projektu su gradovi Jastrebarsko i Samobor te udruga Društvo naša djeca Jastrebarsko.

*Sadržaj članka je isključiva odgovornost Udruge za logopedsku i psihološku podršku Ježeva kućica

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr