Orezuju se i ruše dotrajala stabla u perivoju

18.07.2022.

Orezuju se i ruše dotrajala stabla u perivoju

U tijeku su radovi na uređenju perivoja dvorca Erdödy koji uključuju rušenje dotrajalih stabala i orezivanje postojećih, a sve zbog veće sigurnosti građana i posjetitelja.

S radovima će se nastaviti i u srijedu kad je u planu rušenje stabla kraj dječjeg igrališta te orezivanje i uklanjanje panjeva srušenih stabala. Po završetku radova u perivoju, nastavit će se sa sigurnosnim uklanjanjem dotrajalih stabala i orezivanjem na potezu od Zdihovačke ulice do Sajmišta.

Radove izvodi tvrtka Arbofield koja je specijalizirana za arborikulturu.

Perivoj u Jastrebarskom stavljen je pod zaštitu kao spomenik vrtne arhitekture te se svi radovi izvode prema unaprijed utvrđenim pravilima i planovima.

Zbog bogatstva različitih biljnih vrsta, brige i održavanja, ali i sadržaja koji su ovdje uklopljeni, perivoj je prošlog tjedna prema mišljenju Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata proglašen najljepšim parkom u Hrvatskoj u velikom izboru najljepših parkova koje je proveo portal Gradonačelnik.hr.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr