Biciklom sigurno u promet

14.03.2022.

Biciklom sigurno u promet

Nakon južne, završeni su i radovi na asfaltiranju sjeverne dionice biciklističko – pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici GG1.

Na te su dvije dionice preostali radovi na postavljanju prometne signalizacije i uređenju hortikulture, dok su na srednjoj dionici u tijeku zemljani i pripremni radovi. Po završetku radova na svim dionicama, uredit će se biciklistička odmorišta s urbanom opremom kod Doma zdravlja i gradskog groblja.

Atraktivna cikloturistička odmorišta uređena su već u blizini dvorca Erdӧdy te na Plešivici, kraj glavnog ulaza Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje i na ulazu u prigradsko naselje Hrastje Plešivičko. 

Posljednjih je godina Grad Jastrebarsko uložio znatna sredstva u razvoj cikloturističke infrastrukture na području grada. Tako je prometnom signalizacijom označeno ukupno 256 km biciklističkih ruta/staza, izgrađeno je moderno i automatizirano spremište za električne bicikle u neposrednoj blizini parka dvorca Erdödy u Jastrebarskom, namijenjeno iznajmljivanju e-bicikala putem automatiziranog Nextbike sustava naplate te razvijena mobilna aplikacija Jaska Bike sa informacijama i prikazom svih biciklističkih ruta.

Podsjetimo, projekt Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom ukupne je vrijednosti 13.834.637,27 kuna, od čega odobrena sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose 7.674.798,14 kuna.

#bajkajilajkaj

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr