Čestitke najzaslužnijima za osmijeh koji donosi kultura

15.02.2024.

Čestitke najzaslužnijima za osmijeh koji donosi kultura

Na tradicionalnom prijemu gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegova zamjenica Nikolina Ribarić čestitali su udrugama koje su u 2023. godini dale najveći obol bogatom kulturnom životu Jastrebarskog.

Nagrađeni su KUD Lipa iz Slavetića za sudjelovanje na Državnoj smotri i zasluženu 1. nagradu, Svetojanske mažoretkinje za sudjelovanje na Državnom natjecanju i osvojeno 1. mjesto, KUD Desinec za sudjelovanje na manifestacijama kojima se promiče kultura Grada Jastrebarskog te Gradsko kazalište Jastrebarsko kao najaktivnija članica Zajednice kulturno - umjetničkih udruga Grada Jastrebarskog u 2023. godini.

Nagrade su preuzele predsjednica KUD – a Lipa Anita Starešinčić, Svetojanskih mažoretkinja Mateja Baltorinić, KUD – a Desinec Martina Županac te predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot. Svi su istaknuli da su članovi ključ njihovog uspjeha, vođeni ljubavlju i strašću prema kulturnom stvaralaštvu. Zahvalili su Zajednici i Gradu na podršci, prepoznavanju truda te izrazili radost zbog postignutih rezultata.

Gradonačelnik Novosel istaknuo je pak kako Jaska ima razloga za ponos zbog vrijednih pojedinaca i udruga koje rade za dobrobit zajednice, čuvajući tradiciju i stvarajući nove kulturne vrijednosti.

Svojim je članovima zahvalila i zamjenica gradonačelnika i predsjednica Zajednice Nikolina Ribarić koja s radošću prati sav njihov angažman u provođenju kulturnih projekata na radost Jaskanaca.

U ovoj će godini Grad Jastrebarsko izdvojiti 66 tisuća eura za promicanje rada udruga u kulturi, od čega se najveći udio odnosi na rad 20 članica Zajednice kulturno – umjetničkih udruga Grada Jastrebarskog. Za svoje će programe podršku dobiti i Kreativni studio Zvrk, Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom, Baletni studio Jastrebarsko te Svetojanske mažoretkinje i Gradsko kazalište Jastrebarsko za Festival život i smijeh i Malu školu glume.

© 2024. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr