Dobro došli u Jastrebarsko, grad ponosan na svoja vina!

11.05.2022.

Dobro došli u Jastrebarsko, grad ponosan na svoja vina!

Na samom ulazu u Jastrebarsko niknuo je vinograd kao simbol bogate vinarske i vinogradarske tradicije jaskanskog kraja. Zajedno s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom i suradnicima, vinograd su posadili vinari i predstavnici tvrtke Plešivičko vinogorje.

Svako važno vinsko odredište, a siguran sam kako Jastrebarsko to jest, već na ulazu u grad svakom posjetitelju daje do znanja kako se ovdje njeguje tradicija proizvodnje vina. Zahvaljujući trudu i radu naših vinara, priča o vinima jaskanskog kraja dobiva sve više na značenju, a vjerujem kako i na ovaj simboličan način Grad iskazuje svoju podršku“, istaknuo je prilikom sadnje gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Kružni tok koji će od sad krasiti vinograd dio je projekta sufinanciranog EU sredstvima i vrijednog gotovo 14 milijuna kuna kojim će se izgraditi ukupno 3650 metara modernih biciklističko - pješačkih staza na dionici prometnice od kružnog toka kod nadvožnjaka, pa sve do Radničke ulice, a važan dio projekta je i uređenje hortikulture.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr