Gradske ulice sigurnije za prometovanje

18.05.2023.

Gradske ulice sigurnije za prometovanje

Sigurnije prometnice i ljepša vizura grada glavni su rezultati koji će biti postignuti velikim projektom sanacije gradskih i prometnica diljem jaskanskih naselja.

Što se samog grada tiče, završeni su radovi na sanaciji Ulice kralja Tomislava i V. Holjevca, dok su pri kraju oni u Kolodvorskoj, Bakačevoj i Mladinskoj. Predstoji još i postavljanje uspornika brzine na nekoliko lokacija, po završetku svih radova. Riječ je o više od 1,5 kilometara saniranih prometnica, a otvorena su i nova gradilišta. 

Radovi u Ulici A. i D. Starčevića trebali bi započeti početkom idućeg tjedna, a isto tako započeli su radovi u Desinečkoj, Ulici A. Kovačića, A. G. Matoša i Plešivičkoj te su u tijeku pripremne radnje za izvođenje radova u ulicama J. Matka, A. Straussa, K. Tompe i P. Skoka.

Radove je obišao gradonačelnik Zvonimir Novosel sa suradnicima, direktorima Nenadom Strizrepom, Marijem Brnabićem, zamjenicom Nikolinom Ribarić i potpredsjednikom Gradskog vijeća Milenkom Kordićem, kao i predstavnicima resornog odjela Marijanom Meštrićem i pročelnicom Irenom Strmečki te samih izvođača radova, Graditeljstva Rožić i Hvar d.o.o. Pridružio im se i predsjednik gradske četvrti Donja Jaska Goran Golešić koji je izrazio zadovoljstvo što će i „južna zona“ uskoro biti puno sigurnija za prometovanje.

Gradonačelnik je još jednom zamolio građane za strpljenje. „Vjerujem kako će svi građani biti zadovoljni novim licem brojnih gradskih ulica. Na žalost, i kroz cijeli ovaj tjedan vidimo da nas loše vrijeme prati od samog početka i otežava izvođenje radova, no dajemo sve od sebe da oni budu izvedeni što je brže i kvalitetnije moguće“, naglasio je te dodao kako se radovi izvode tek nešto više od dva mjeseca, a usprkos vremenskim uvjetima, jedan dobar dio njih već je i završen.

Podsjetimo kako se na području Jastrebarskog trenutno radi na 60 – ak lokacija, a još se više od 20 gradilišta otvara ovih dana. Ukupno je za to iz sredstava Fonda solidarnosti „povučeno“ više od 9 milijuna Eura, a u najavi su i dodatna sredstva za nove radove.

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr