Nova gospodarska investicija u Jastrebarskom

16.02.2024.

Nova gospodarska investicija u Jastrebarskom

IREKS AROMA jedan je od vodećih gospodarskih subjekata u Jastrebarskom, a novom investicijom od 4 milijuna eura uskoro će dobiti novi veliki skladišni prostor kojim će racionalizirati poslovanje i biti u mogućnosti brže i ekonomičnije reagirati na potrebe svojih kupaca. U drugoj fazi investicije planirana je i ugradnja solarnih panela.

Ova jaskanska tvrtka danas zapošljava više od 140 djelatnika, a otvorenjem novog logističkog i skladišnog pogona, otvorit će i nova radna mjesta. IREKS AROMA nasljednik je poduzeća Chromos Aroma, osnovanog početkom pedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon privatizacije devedesetih godina Chromos Aroma postaje tvrtka kćer IREKS-a iz Kulmbacha, jednog od vodećih proizvođača poboljšivača i namjenskih mješavina za kruh, pecivo i slastičarstvo.

U svojem se poslovanju oslanjaju i na lokalnu radnu snagu, a direktor Krešimir Bošnjak ističe: „IREKS AROMA je stabilan poslodavac koji kontinuirano ulaže znatna sredstva u razvoj zaposlenika. Oslonac radne snage je lokalno stanovništvo iz Jastrebarskog i okolnih naselja. Imamo slučajeva da su kod nas u poduzeću zaposlene dvije ili više generacija iz istih obitelji a nije niti rijetkost da pojedini zaposlenici navrše i preko 40 godina radnog staža u IREKS AROMI. Situacija sa pronalaskom radne snage je svakako zaoštrena ali i dalje smatramo da možemo privući i zadržati lokalnu radnu snagu.

Ističu i zadovoljstvo gospodarskom klimom u Jastrebarskom u kojem postoji i jaka gospodarska zona pa Bošnjak naglašava: „Gospodarska klima u Jastrebarskom je prema našem iskustvu vrlo povoljna i vrlo poticajna za poslovanje. Željeli bi ovim putem pohvaliti suradnju sa gradskim i županijskim službama koje su nam prilikom izvođenja ove i prijašnjih investicija bili na maksimalnom raspolaganju i vrlo često pomagale savjetom i iskustvom. Istaknuli bi i odličnu prometnu povezanost Jastrebarskog koje se nalazi na najvažnijim prometnim pravcima u ovom dijelu Europe“.

Kao i drugi gospodarski subjekti na području Jastrebarskog i šire, u svom poslovanju IREKS AROMA treba i logističare, a upravo na obrazovanju tog kadra radi se povezivanjem gospodarstva i obrazovanja kroz jedinstveni obrazovni smjer tehničara za logistiku i špediciju u Srednjoj školi Jastrebarsko.

„Odluku o uvođenju programa tehničar za logistiku i špediciju u Srednjoj školi Jastrebarsko smatramo odličnom odlukom koja je jedan od nažalost rijetkih primjera promptnog reagiranja školskog sustava na potrebe tržišta rada. Na lokalnom tržištu rada trenutno postoji veliki manjak radne snage sa specifičnim vještinama i znanjima u logistici. Logistika je u potpunosti već povezana sa različitim IT sustavima a u skoroj budućnosti očekujemo i veći napredak po pitanju automatizacije logističkih procesa. U IREKS AROMI postoji velika potreba upravo za takvim stručnim kadrom koji se dodatno educira kroz naš sustav u tijeku rada“, ističu iz IREKS AROME.

© 2024. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr