Nove prometnice u gospodarskoj zoni otvaraju vrata novim investicijama

26.02.2021.

Nove prometnice u gospodarskoj zoni otvaraju vrata novim investicijama
Gradonačelnik u obilasku novih prometnica u Gospodarskoj zoni Jalševac

Još jedan EU projekt uskoro će biti realiziran u Jastrebarskom, a da su radovi pri samom kraju uvjerio se i gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je gradilište u jaskanskoj gospodarskoj zoni obišao u utorak. 26. siječnja 2021. godine u pratnji svojih surad

S ciljem povezivanja s postojećom infrastrukturom, aktiviranja i dostupnosti drugih dijelova zone budućim investitorima i investicijama koje će otvoriti nova radna mjesta, u Gospodarskoj zoni Jalševac grade se nove prometnice s cjelokupnom pratećom infrastrukturom. „U završnoj su fazi radovi na izgradnji novih prometnica koje će jedan novi značajni dio površine u zoni učiniti dostupnim potencijalnim investitorima. Ovim projektom širom otvaramo vrata kako gradskih, tako i privatnih parcela novim ulagačima,“ poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te nastavio: „Do ove godine u zoni su bile moguće investicije samo uz glavnu prometnicu, dok će ova investicija otvoriti do sada nedostupne dijelove i zasigurno, a s obzirom da već sada postoje potencijalni investitori, potaknuti novi ciklus investiranja u gospodarstvo na području Grada Jastrebarskog“.

Naime, izgradnja prometnica T2 i T3 ukupne površine od 10.713 četvornih metara, izvođenje sustava kanalizacije i vodoopskrbe, postavljanje javne rasvjete, izvedba elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije te uređenje zelene infrastrukture vrijedni su 6.472.802,61 kuna, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 4.170.759,19 kuna. Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u kojoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko 1 000 zaposlenih. Ulaganja u komunalnu infrastrukturu poput ovih te razni poticaji poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade primjer su samo nekih od aktivnosti kojima Grad Jastrebarsko kontinuirano radi na privlačenju novih investitora i daljnjem gospodarskom razvoju. „Sama činjenica da je u Gospodarskoj zoni oko tisuću zaposlenih daje nam garanciju, ali i poticaj da i dalje ulažemo u nju kako bismo privukli čim više investitora i otvorili čim više novih radnih mjesta. Stoga, ovdje ne stajemo već planiramo i nove investicije. Uskoro, pred nama je gradnja još jedne prometnice u zoni, a koja će, uz otvaranje novih površina, ujedno voditi do pročistača otpadnih voda čija je izgradnja već započela “, izjavio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Projekt Izgradnje zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom prijavljen je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ KK.03.1.2.03, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije RH 14-20, Prioritetna os 3 Poslovna konkurentnost, specifični cilj Stvaranje povoljnog okruženja za rast i razvoj novih poduzeća 3a2, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr