Novo parkiralište uz dvorac Erdödy

26.11.2021.

Novo parkiralište uz dvorac Erdödy

Hortikulturnim radovima i sadnjom drveća završen je projekt izgradnje parkirališta kraj dvorca Erdödy.

Dio je to projekta obnove dvorca, sufinanciranog sredstvima EU fondova, a parkiralište je namijenjeno prvenstveno posjetiteljima dvorca i parka u kojem uskoro kreće sezona klizanja, kao i svim građanima. Na ovaj će se način doprinijeti i povećanju sigurnosti, osobito polaznika i djelatnika Glazbene škole koja se nalazi u blizini.

Investicijom vrijednom više od 1,4 milijuna kuna bez PDV-a uređeno je više od 5.575 četvornih metara površine na kojoj je izgrađeno 95 parkirnih mjesta za automobile, od čega 5 mjesta za vozila osoba sa smanjenim tjelesnim sposobnostima te 3 mjesta za autobuse.

U parkiralište je ugrađena LED rasvjeta s izrazito niskom potrošnjom električne energije, a građanima su ovdje dostupne i dvije pametne klupe.

Početkom sljedeće godine očekuje se ishođenje građevinske dozvole za obnovu dvorca, čime će on dobiti još veći značaj za Jasku i jaskanski kraj.

 

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr