Održana edukacija gradskih vijećnika

16.12.2021.

Održana edukacija gradskih vijećnika

Proteklog vikenda, a na inicijativu Predsjednika jaskanskog Gradskog vijeća Leona Bastašića, održana je obuka gradskih vijećnika.

Obuku je provela Udruga gradova čiji je Grad Jastrebarsko član, a gradonačelnik Zvonimir Novosel i član Predsjedništva.

U dva dana u Centru za kulturu Jastrebarsko vijećnici su imali prilike pobliže se upoznati s općim temama kao što su sustav lokalne samouprave, tijela gradske vlasti i uprave, mjesna samouprava te djelokrug, ovlasti i obaveze gradova.

Edukacija je bila namijenjena vijećnicima koji su u svom prvom mandatu, ali i onima koji već imaju iskustva, a zasigurno će pomoći i kod izrade novog Poslovnika o radu Gradskog vijeća, što je najavio Leon Bastašić.

Nadalje, sudionici obuke naučili su kako djelovati u općem i javnom interesu, više o svojim pravima i dužnostima, komunikaciji s građanima, ali i temama kao što su participativno budžetiranje, pametan grad, sustav komunalnog i vodnog gospodarstva, gospodarenje otpadom i zelene javne politike, financiranje lokalne samouprave, lokalni, ekonomski i održivi razvoj te više o fondovima EU, proračunu i imovini Grada.

Ovo je tek prva u nizu edukacija koje planiramo, a siguran sam da će ubuduće pobuditi još veći interes naših vijećnika koji su zapravo i dužni educirati se i učiti kako bi bili predstavnici glasa građana u pravom smislu te riječi, zaključio je Bastašić.

 

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr