Po prvi put Jastrebarsko bilježi čak 50 tisuća noćenja

28.12.2023.

Po prvi put Jastrebarsko bilježi čak 50 tisuća noćenja

Prema obrađenim i dostupnim podacima s eVisitora, od početka 2023. godine do današnjeg dana, na području Jastrebarskog ostvareno je po prvi put 50 tisuća noćenja i nešto više od 30 tisuća dolazaka posjetitelja.

Možemo istaknuti i kako je naša lepeza gostiju široka, obzirom na raznolikost naše turističke ponude koju predstavljaju ponajprije vrijedni i gostoljubivi pružatelji usluga“, naglašava direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog Petra Masnec.

Posjetitelji dolaze iz različitih zemalja, a domaći gosti dolaze u Jastrebarsko na različita poslovna događanja, ali i zbog eno gastronomije i sporta. Jastrebarsko bilježi i trend najvećeg broja ostvarenih dolazaka i noćenja emitivnog tržišta Njemačke, ali i gostiju iz Azije koji dolaze na kružno putovanje po Hrvatskoj i Europi.

Zanimljivo je spomenuti kako velik broj gostiju dolazi iz Vukovarsko - srijemske i Splitsko – dalmatinske županije, uz posjetitelje iz Zagreba i korisnike autoceste.

Prosječno trajanje boravka u Jastrebarskom je 2,6 dana, a kuće za odmor u blagdanskim terminima, osobito oko novogodišnjih blagdana, popunjene su još ljetos, sredinom srpnja.

Raduje nas što lokalno stanovništvo prepoznaje razvoj turizma te aktivno i stručno pruža usluge svim našim gostima na čemu smo im iznimno zahvalni“, dodaje Petra Masnec.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr