Postanite „Mali vitezi“!

04.08.2022.

Postanite „Mali vitezi“!

Društvo naša djeca Jastrebarsko poziva svu zainteresiranu djecu da se od jeseni pridruže univerzalnoj sportskoj školi „Mali vitez“.

Sudjelovati mogu djeca od navršene 3 godine starosti pa sve do učenika 4. razreda osnovne škole. Prijave će uskoro biti otvorene, a sam program kreće na jesen te će sve informacije o upisima biti dostupne na Internet i Facebook stranici Društva naša djeca Jastrebarsko.

Program rada univerzalne sportske škole Mali Vitez usmjeren je primarno na razvoj prirodnih oblika gibanja koje nadograđujemo upoznavanjem i razvojem motoričkih znanja i vještina iz gimnastike, atletike te sportova s loptama što čini temelj u daljnjem razvoju kinantropoloških obilježja djeteta.

U radu se posebna pažnja posvećuje karakteristikama pojedinog razvojnog razdoblja djeteta kao i njegovim trenutačnim sposobnostima te se prema tome maksimalno prilagođava individualan pristup svakom polazniku.

Projekt vodi Ana Mirković (Lojen) koja naglašava: „Jedan od glavnih ciljeva programa jest da se kroz igru i zabavne sadržaje djeci pruže određene spoznaje o sportu i sportskim disciplinama kako bi se kod njih pobudio interes za daljnjim bavljenjem sportom“.

Uz Školu plivanja koju je samo ove godine pohađalo 200 djece, univerzalna sportska škola "Mali vitez" još je jedan projekt Društva naša djeca Jastrebarsko koji će se sufinancirati sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Odobreno je naime više od 100 tisuća kuna bespovratnih sredstava koja će se u najvećoj mjeri utrošiti na najam prostora i nabavku rekvizita, ali i na smanjenje participacije roditelja.

Sretni smo što resorno Ministarstvo prepoznaje naše napore da djeci pružimo kvalitetne sadržaje, a rasterećivanjem Gradskog proračuna omogućit ćemo dodatne sadržaje za naše najmlađe Jaskance.“, ističe predsjednica Društva naša djeca i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić.

 

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr