Pri kraju projekt sanacije prometnica

06.07.2023.

Pri kraju projekt sanacije prometnica

Na području Jastrebarskog posljednja se četiri mjeseca izvode radovi na sanaciji brojnih ulica, a sve iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.

Velik dio radova je dovršen pa tako brojna naselja imaju puno bolju prometnu infrastrukturu, a na pojedinim su dionicama radovi još uvijek u tijeku. Podsjetimo kako se na području Jastrebarskog ovim sredstvima saniralo 80 – ak prometnica, odnosno ukupno više od 50 kilometara.

Grad je do sad povukao 7,7 milijuna Eura, a ostatak do ugovorenih 11,7 pokrit će Vlada RH, sukladno odluci donesenoj na prošlotjednoj sjednici.

Zadovoljni smo provedbom projekta jer smo uspjeli realizirati većinu ugovorenih radova u zadanom roku. Vrijeme nam nikako nije išlo na ruku, stoga sanacija nekih prometnica još nije dovršena, no do kraja ljeta svi će radovi biti završeni, a prometovanje Jaskom i okolnim naseljima puno ljepše i sigurnije“, istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel i dodao kako je u tijeku i zamjena rasvjetnih tijela LED rasvjetom što će dodatno poboljšati infrastrukturu grada.

Gradonačelnik je dodao i kako Grad nastoji europska sredstva koristiti za kapitalne projekte, poput obnove dvorca, izgradnje aglomeracije i pročistača otpadnih voda te izgradnje prometnica, a sredstvima Fonda solidarnosti financira se i sanacija klizišta u Prilipju koje će također uskoro biti dovršeno, dok će uskoro započeti i radovi na sanaciji klizišta na prometnici koja povezuje Malunje i Kupeč Dol, odnosno Prodin Dol.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr