Projekt koji je promijenio vizuru ulaska u Jasku

13.10.2022.

Projekt koji je promijenio vizuru ulaska u Jasku

Projektom izgradnje i modernizacije biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom izgrađene su pješačko – biciklističke staze i kružni tok na kojem je posađen prvi javni vinograd.

Rezultati projekta predstavljeni su na završnoj konferenciji koja je održana 13. listopada u Glazbenoj školi Jastrebarsko, a netom prije toga i na biciklijadi na kojoj su sudjelovali učenici OŠ „Ljubo Babić“.

Pročelnik resornog Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije Zdravko Režek pojasnio je kako je ovim projektom izgrađeno ukupno 3 650 metara modernih biciklističko - pješačkih staza na dionici prometnice od kružnog toka kod nadvožnjaka, pa sve do Radničke ulice. Osim toga, izgrađena su biciklistička odmorišta, postavljena LED rasvjeta i prometna signalizacija, a novi rotor uvelike će učiniti prometovanje sigurnijim.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel dodao je kako je ovo još jedan od uspješno provedenih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije. „Grad Jastrebarsko trenutno provodi 10 EU projekata vrijednih više od 275 milijuna kuna. Realizirano je njih 16 ukupne vrijednosti veće od 42 milijuna kuna, a prijavljena su još 4 vrijedna 95 milijuna kuna. Ukupno tako dolazimo do brojke od 30 projekata i vrijednosti veće od 413 milijuna kuna, što je za malen grad poput Jastrebarskog velik uspjeh“, istaknuo je gradonačelnik.

Sam projekt Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza ukupno je vrijedan 13,8 milijuna kuna, od čega odobrena sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose 7,6 milijuna kuna.

Podsjetimo i kako je u sklopu ovog projekta niknuo vinograd kao simbol bogate vinarske i vinogradarske tradicije jaskanskog kraja. Zajedno s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom i suradnicima, vinograd su posadili vinari i predstavnici tvrtke Plešivičko vinogorje.

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr