Prva nagrada za KUD Lipa Slavetić na 20. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

20.11.2023.

Prva nagrada za KUD Lipa Slavetić na 20. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

Na 20. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava održanom u Đurđevcu KUD Lipa Slavetić osvojio je prvu nagradu u kategoriji izvorne pučke glazbe.

Susret je organizirao Hrvatski sabor kulture, a nastupila su 24 mala vokalna sastava iz 11 županija koja su selektirali stručni selektori HSK na županijskim smotrama i samostalnim preslušavanjima.

Svi nastupi su održani u Domu kulture Đurđevac, gdje su održane i svečane dodjele nagrada. Natjecateljske nastupe svih zborova ocijenilo je Stručno povjerenstvo u sastavu Dražen Kurilovčan, Zrinka Posavec i Antoaneta Radočaj-Jerković.

KUD Lipa Slavetić osvojio je tako prvu nagradu zajedno sa ženskom vokalnom skupinom KUD – a Dangubice iz Kutereva, a popis svih nagrađenih dostupan je na stranicama Hrvatskog sabora kulture.

Slobodno su pak vrijeme članovi KUD - a iskoristili za posjet Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci koji na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentira sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Fotografije: Hrvatski sabor kulture 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr