Prva ovogodišnja beba je David Matej. Dobro došao u Jasku!

16.02.2024.

Prva ovogodišnja beba je David Matej. Dobro došao u Jasku!

David Matej Jerečić, rođen 3. siječnja, prva je ovogodišnja beba čiji su roditelji David i Marija podnijeli Gradu zahtjev za pomoć pri nabavi opreme.

S najljepšim željama posjetili su ga gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegova zamjenica Nikolina Ribarić, čuvajući tako lijepu tradiciju posjeta prvoj i stotoj bebi koja traje već nekoliko godina.

Prilikom posjeta gradonačelnik je istaknuo kako je ovaj posjet najtopliji znak dobrodošlice, uz naknadu koju će David Matej, kao i svako novorođeno dijete dobiti „pod jastuk“, a ona iznosi 400 Eura za prvo i drugo te 930 Eura za treće i svako sljedeće novorođeno dijete u obitelji.

Ukupno će za ovu mjeru Grad u 2024. godini izdvojiti 60 tisuća eura, a naknade su se podizale nekoliko puta posljednjih godina te se svakako razmatraju i nova povećanja.

U 2023. rođeno je 123 djece čiji su roditelji podnijeli zahtjeve Gradu, a Grad Jastrebarsko izlazi u susret mladim obiteljima pa je uvjet za ostvarivanje prava na naknadu da su u Jaski prijavljeni tek 6 mjeseci, dok je u drugim sredinama slučaj i po nekoliko godina. Jedna je to od mjera kojima se nastoje omogućiti što bolji uvjeti za svaku obitelj, ali i privući nove stanovnike u naš grad.

David Matej je dobio i auto sjedalicu koju su osigurali Grad i Društvo naša djeca Jastrebarsko. Ministarstvo znanosti i obrazovanja verificiralo je, naime, preventivni program „Sa mnom si siguran“ koji se provodi već drugu godinu, a s ciljem podizanja sigurnosti djece u prometu na njemu će i nadalje zajednički raditi Vijeće za prevenciju Grada Jastrebarskog, Dječji vrtić Radost, Policijska uprava Zagrebačka i Policijska postaja Jastrebarsko, Autoklub Jastrebarsko i partneri.

© 2024. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr