Radovi na izgradnji biciklističko – pješačkih staza pri samom kraju

05.05.2022.

Radovi na izgradnji biciklističko – pješačkih staza pri samom kraju

Radove na izgradnji biciklističko – pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici GG1 obišao je danas gradonačelnik Zvonimir Novosel sa suradnicima i predstavnicima izvođača.

Još jedan EU projekt uskoro će biti realiziran. Jedna od najprometnijih gradskih prometnica postat će sigurnija za kretanje pješaka i biciklista, a u sam projekt ugrađena su i pametna prometna rješenja poput svjetlosnih prometnih znakova i mjerača brzine kretanja vozila“, istaknuo je prilikom obilaska gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Obilasku su se pridružili i predsjednik gradske četvrti Gornja Jaska, Adamo Vuksan i Donja Jaska, Goran Golešić te predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić i potpredsjednik Milenko Kordić kao i stručne službe Grada.

Dinamikom izvođenja radova zadovoljni su i sami izvođači, što je potvrdila direktorica tvrtke Hvar d.o.o. Ajka Ahmetović. Naime, građevinski radovi trebali bi potrajati do početka ljeta, a sam završetak projekta sukladno natječaju na koji je projekt prijavljen predviđen je za studeni ove godine.

Projektom će se povezati tri dionice biciklističko - pješačkih staza, postaviti LED rasvjeta i prometna signalizacija, a važan je naglasak i na zelenoj infrastrukturi. Naime, u tijeku je uređenje kružnog toka na kojem se sadi raznoliko bilje, a uskoro će ovdje niknuti i vinograd.

Projektom sufinanciranim EU sredstvima, vrijednim gotovo 14 milijuna kuna, izgradit će se ukupno 3 650 metara modernih biciklističko - pješačkih staza na dionici prometnice od kružnog toka kod nadvožnjaka, pa sve do Radničke ulice. 

#bajkajilajkaj

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr