Sredstvima Europske unije sanirat će se klizište u Prilipju

21.07.2022.

Sredstvima Europske unije sanirat će se klizište u Prilipju

Gradu Jastrebarskom odobren je novi EU projekt, a na jesen kreću radovi na sanaciji klizišta u naselju Prilipje.

Naime, uslijed potresa u prosincu 2020. godine, aktivirano je klizište u Prilipju koje se nalazi u samom naselju, u neposrednoj blizini obiteljskih kuća.

Grad Jastrebarsko prijavio je projekt sanacije klizišta na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te mu je odobren ukupan iznos od 1,7 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti Europske unije. U tijeku je priprema projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole, a rok završetka projekta je svibanj sljedeće godine.

Osim klizišta u Prilipju, postoji još nekoliko aktivnih klizišta na području grada Jastrebarskog, a za njihovu sanaciju izrađuje se potrebna dokumentacija.

Trenutno se u Gradu Jastrebarskom provodi 10 projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije, vrijednih 275 milijuna kuna.

Osim projekta obnove dvorca Erdödy, europskim se sredstvima grade nove biciklističke staze, oprema vatrogasni dom u naselju Guci Draganički i već spomenuto klizište u Prilipju, nedavno je završena izgradnja nove prometnice u Gospodarskoj zoni, a u tijeku je i projekt izgradnje sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Jastrebarsko, vrijedan čak 170 milijuna kuna, što je najveća investicija u povijesti Jastrebarskog.

Provode se i projekti udruga na kojima je Grad partner, Sa STEMom raSTEMo čiji je nositelj Društvo naša djeca Jastrebarsko, Zajednica za zajednicu koji provodi Zajednica kulturno - umjetničkih udruga te dva projekta udruge Ježeva kućica, ZAMAh i Promocija mentalnog zdravlja djece i mladih u zajednici.

 

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr