STEM radionice za poticanje dječje mašte i znatiželje

19.02.2024.

STEM radionice za poticanje dječje mašte i znatiželje

Nakon što je projekt Društva naša djeca Jastrebarsko Sa STEMom raSTEMo obišao cijelu Hrvatsku, vratio se kući na radost polaznika Dječjeg vrtića „Radost“ koji su dobili priliku i sami se okušati u ovom zabavnom programu.

Ukupno je kroz ovaj projekt do sad prošlo više od dvije tisuće djece, a sve s ciljem poticanja njihove mašte i znatiželje zbog čega smo i krenuli s ovakvim načinom edukacije“, istaknula je predsjednica Društva naša djeca i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić.

Uključeno je ukupno šest odgojnih skupina, a ciljana su skupina bili predškolci i polaznici Montessori programa, uz učenike OŠ „Ljubo Babić“ i OŠ Glina kao partnere, dok je podršku programu dalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U radionicama djeca na sebi prilagođen način razvijaju znatiželju i kritičko mišljenje, a program uključuje znanja iz biologije, kemije, fizike i informatike.

Zadovoljstvo ovim programom iskazala je i ravnateljica Jadranka Stojković koja smatra kako je najvažnije djecu pripremiti za život, ne samo za budućnost, već i za sadašnjost i pružiti im kvalitetne sadržaje koji će ih poticati na usvajanje novih znanja i svijeta oko sebe.

 

© 2024. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr