U tijeku pripremni radovi na projektu obnove dvorca Erdödy

18.08.2022.

U tijeku pripremni radovi na projektu obnove dvorca Erdödy

Kao što je i najavljeno, od kraja srpnja traju pripremni radovi na projektu obnove dvorca Erdödy.

Nakon što je, prema smjernicama struke, uklonjeno određeno drveće, postavljena je zaštitna ograda i kontejneri, a trenutno se radi na raščišćavanju prostora dvorca od otpada i otpadnog građevinskog materijala.

Pod konzervatorskim nadzorom iznosi se, sortira i privremeno skladišti građevni materijal, kao i povijesni elementi koji su deponirani unutar dvorca, radi kasnije ponovne ugradnje.

Radi se i na tehnološkom projektu rušenja i demontaže na samom dvorcu, kao i tehnološkom projektu podupiranja konstrukcija tijekom trajanja radova.

Još jednom molimo građane za razumijevanje prilikom izvođenja radova na obnovi dvorca koji će potrajati do kraja 2023. godine, a za to vrijeme bit će ograničen pristup samom gradilištu koje se odvija na području najposjećenijeg jaskanskog parka. S obzirom na važnost dvorca za Jastrebarsko, svi će građani vrlo skoro moći uživati u njegovim sadržajima.

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr