U tijeku završni radovi na novom parkiralištu kod dvorca Erdödy

28.07.2021.

U tijeku završni radovi na novom parkiralištu kod dvorca Erdödy

Radovi na asfaltiranju novog i modernog parkirališta potrajat će nekoliko dana, nakon čega slijedi hortikulturno te završno uređenje.

U sklopu projekta obnove i revitalizacije dvorca Erdödy u tijeku su završni radovi na izgradnji i uređenju parkirališta uz sam park Erdödy, a čijom izgradnjom će se budućim posjetiteljima dvorca i perivoja osigurati adekvatna pristupna infrastruktura u centru Jastrebarskog. Ovom investicijom vrijednom oko 1,4 milijuna kuna bez PDV-a uredit će se 5575 m² površine sa čak 95 parkirnih mjesta za automobile, od čega 5 mjesta za vozila osoba sa smanjenim tjelesnim sposobnostima, te 3 mjesta za autobuse. Uz navedeno, parkiralište će imati LED rasvjetu sa izrazito niskom potrošnjom električne energije, a posebnost će biti 2 pametne klupe.

Podsjetimo, nakon više od desetljeća upornog zalaganja s ciljem obnove i očuvanja ovog vrijednog povijesnog resursa od izuzetne važnosti za cijeli jaskanski kraj, iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Jastrebarskom odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 49.503.626,59 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta  „Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom“ 73.639.686,93 HRK kunaUgovor o dodjeli istih sklopljen je 1. srpnja 2020. godine između Grada Jastrebarskog, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. U sklopu projekta, Grad Jastrebarsko i tvrtka Capital Ing d.o.o. u ožujku ove godine sklopili su Ugovor o pružanju usluga izrade projektne dokumentacije za obnovu dvorca Erdödy u Jastrebarskom, a početkom travnja krenuli su radovi na navedenom parkiralištu.

Nakon završnih radova na izgradnji i uređenju novog parkirališta slijedi faza tehničkog pregleda, a nakon kojega će isto biti otvoreno za javnost.

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr