Uređene prometnice i nova rasvjeta na jaskanskim ulicama

23.10.2023.

Uređene prometnice i nova rasvjeta na jaskanskim ulicama

Više od 50 kilometara prometnica sanirano je posljednjih mjeseci na području Jastrebarskog i okolnih naselja, a ovim povijesnim ulaganjem od gotovo 12 milijuna Eura, financiranim iz sredstava Fonda solidarnosti, obnovljene su i brojne gradske ulice.

Osim prometnih Ulica kralja Tomislava, Holjevčeve, Kolodvorske i Bakačeve, dovršeni su i radovi u Ulici A. i D. Starčevića, a kritične su točke u blizini škole „pojačane“ i uspornicima prometa.

Zajedno s predstavnicima mjesne samouprave i svojim suradnicima, gradonačelnik Zvonimir Novosel obišao je dovršene ulice u „Donjoj“ i „Gornjoj“ Jaski, i to A. Straussa, J. Matka, K. Tompe, Petra Skoka, A.G. Matoša, A. Kovačića, Desinečku, Mladinsku i Plešivičku, te istaknuo kako su brojni problemi na području grada ovim projektom uspješno riješeni.

Naravno da nisu zadovoljene sve potrebe naših građana i da imamo još puno posla, no u samo nekoliko mjeseci uspjeli smo riješiti brojne probleme i učiniti dobar dio gradskih ulica sigurnijima“, dodao je gradonačelnik.

S time su se složili i stanari navedenih ulica, a u njihovo ime zadovoljstvo je izrazio predsjednik Gradske četvrti Donja Jaska Goran Golešić naglasivši kako je prometovanje ovdje sad puno sigurnije i lakše.

Nastavno na sanaciju prometnica, pri samom je kraju i projekt zamjene javne rasvjete, što će svakako pospješiti razinu sigurnosti u prometu. Naime, sve su svjetiljke javne rasvjete zamijenjene energetski učinkovitim LED svjetiljkama, a projekt se financira energetskim uštedama koje će na godišnjoj razini donijeti znatne uštede.  Ukupno su na području grada i gradskih naselja zamijenjene 3444 svjetiljke i to u samo nekoliko mjeseci koliko je trajala ugradnja.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr