Vijesti

Grad Jastrebarsko sufinancirat će dopunska nastavna sredstva učenicima osnovne škole iz socijalno ugroženih obitelji!

17.07.2020. Grad Jastrebarsko u situaciji koja je nastala epidemijom bolesti COVID-19 osigurao je brojne mjere pomoći svojim sugrađanima te i dalje nastavlja u tom smjeru. Naime, usprkos odluci Zagrebačke županije kojom se ove godine ukidaju sredstva za nabavku udžbenika i drugih obrazovnih materijala, Grad Jastrebarsko osigurao je sredstva u svom Proračunu u svrhu nabave pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava socijalno ugroženim obiteljima čija su djeca učenici osnovne škole.

I u Državnom proračunu Republike Hrvatske i ove su godine osigurana sredstva za nabavu udžbenika za obavezne i izborne nastavne predmete svim učenicima osnovnih škola, kao i sredstva za nabavu drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola i obaveznih udžbenika za učenike srednjih škola, a koji su članovi kućanstva evidentiranih kao korisnici zajamčene minimalne naknade. Prethodnih godina, sredstva za nabavu udžbenika i pripadajućih nastavnih sredstava u svom proračunu osiguravala je i Zagrebačka županije, međutim, ove godine to nije slučaj. Naime, Zagrebačka županija službeno je obavijestila Grad Jastrebarsko da ove godine u svom proračunu nije osigurala sredstva za nabavu udžbenika niti pak za nabavu pripadajućih nastavnih sredstava. No Grad Jastrebarsko će, a sukladno sredstvima osiguranima u Proračunu Grada Jastrebarskog za 2020. godinu, ipak dodjeljivati novčanu pomoć za nabavu pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava socijalno ugroženim obiteljima čija su djeca učenici osnovne škole.

„Vodeći se činjenicom da će ova katastrofalna i apsolutno nerazumna odluka Župana, između ostalih, najviše pogoditi socijalno ugrožene obitelji, ne kalkuliramo već donosimo ovu još jednu mjeru pomoći potrebitima. Projekti pomoći djeci i mladima trebali bi uvijek i svima biti na prvom mjestu!“, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Pravo na novčanu pomoć za nabavu pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava ostvaruje učenik osnovne škole s prebivalištem na području Grada Jastrebarskog čija su oba roditelja nezaposlena, odnosno čiji je samohrani roditelj nezaposlen. Nadalje, pravo na novčanu pomoć za nabavu pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava ostvaruje učenik osnovne škole s prebivalištem na području Grada Jastrebarskog čiji je roditelj (odnosno posvojitelj, skrbnik, očuh, maćeha, baka, djed i osoba kojoj se na temelju rješenja nadležnog tijela za poslove socijalne skrbi učenik povjerava na čuvanje i odgoj), korisnik prava na doplatak za djecu u 2020. godini. Pravo na sufinanciranje pripadajućih dopunskih sredstava ne ostvaruju učenici osnovnih škola koji ostvaruju pravo na pripadajuća dopunska sredstva po drugoj osnovi i koji ponavljaju razred. Učenici koji ostvaruju pravo na sufinanciranje pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava po drugoj osnovi, stječu pravo na novčanu pomoć za nabavu pripadajućih dopunskih nastavnih maksimalno do punog iznosa cijene pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za potrebe učenika. Pravo na novčanu pomoć priznaje se u određenom novčanom iznosu od ukupnog iznosa cijene potrebnih pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za određeni razred s Konačne liste odabranih pripadajućih nastavnih sredstava, a prema popisu svake pojedine osnovne škole (OŠ „Ljubo Babić“ Jastrebarsko, OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić, OŠ Klinča Sela i OŠ Draganići), a koju pohađaju djeca s prebivalištem na području Grada Jastrebarskog. Visinu iznosa novčane pomoći odredit će Zaključkom Gradonačelnik Grada Jastrebarskog nakon što se utvrdi broj nositelja prava na novčanu pomoć, a sukladno sredstvima osiguranim u proračunu.

Uz ispunjen Zahtjev obavezno se moraju priložiti isprave navedene u obrascu, a kojeg možete preuzeti ovdje.    

Zahtjev za ostvarivanjem prava na sufinanciranje nabave pripadajućih nastavnih sredstava podnosi roditelj, odnosno korisnik doplatka za djecu nadležnom Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Jastrebarskog do 20. rujna 2020. godine.

 

 

Gradonačelnik

WebGis Business Zone Jalševac

Your bussines friendly town

Vodič za investitore

Vrijeme danas

 • 0°C
 • Vjetar: 0 km/h
 • Vlažnost: 0 %

Kontakt centar

 • GRAD JASTREBARSKO
 • A. Strossmayerov Trg 13
 •     10450 Jastrebarsko
 • T. 01 6281 110
 • E. info@jastrebarsko.hr
captcha Nečitko? Promijenite tekst.

Lokacija i karta grada

 • UDALJENOST OD
  VEĆIH GRADOVA
 • Zagreb: 36 km
 • Ljubljana: 133 km
 • Graz: 193 km
 • Rijeka: 132 km
 • Budimpešta: 372 km
 • Split: 344 km

Newsletter

TV kanal

 • Diplomatska berba ponovno promovira Jasku diljem svijeta
  • 01.10.2020.
  • Diplomatska berba ponovno promovira Jasku diljem svijeta
ostali video materijali

Pratite nas i na...

Grad prijatelj djece
Valid HTML 5! evolare group