Cikloturizam

Cikloturizam
Cikloturizam Plešivičko vinskom cestom uz neodljive poglede na pitoreskne jaskanske vinograde

Električni bicikli - garaža i najam

Električni bicikli - garaža i najam
Električni bicikli za brdsku igradsku vožnju

U blizini dvorca Erdödy u Jastrebarskom, otvoreno je moderno spremište za električne bicikle, a koje je kao takvo namijenjeno iznajmljivanju e-bicikala putem automatiziranog Nexbike sustava naplate. Posebnost je da je ovo prva garaža s javnim električnim biciklima izgrađena u Hrvatskoj – projekt koji objedinjuje bike sharing tehnologiju s unajmljivanjem gradskih i brdskih električnih bicikala najviše klase. Građani i posjetitelji Jastrebarskog tako od sada mogu uživati u vrhunskom biciklističkom iskustvu po jaskanskom kraju.

Cikloturistička signalizacija

Cikloturistička signalizacija
Signalizacija biciklističkih ruta na području Jaske i prigradskih naselja

U sklopu projekta "Označavanje biciklističkih ruta na području grada Jastrebarskog" označeno je više od 250 km atraktivnih biciklističkih staza na području grada Jastrebarskog i parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Sukladno Izvedbenom elaboratu rute su označene po složenosti, odnosno zahtjevnosti u četiri kategorije (lagana, srednja, teška i super teška) i formirane na način da cikloturistima omogućavaju povratak na početnu točku bez vožnje istom rutom. 

Nositelj projekta vrijednog 293.500,00 kn bila je Zagrebačka županija, a Grad Jastrebarsko bio je partner na projektu. Ministarstvo turizma iz Fonda za razvoj turizma sufinanciralo je provedbu ovog projekta u iznosu od 140.800,00 kn.

Realizacijom gore navedenog projekta unaprijeđena je turistička infrastruktura i ponuda cikloturizma na području grada Jastrebarsko. Dodatno, očekuje se povećanje broja posjetitelja prirodnim atrakcijama i objektima kulturne baštine, porast turističke potrošnje, razvoj eno-gastronomske ponude te povećanje kvalitete turističkih sadržaja ruralnih područja jaskanskog kraja i Zagrebačke županije te parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

Alikacija „Jaska Bike" nudi čak 8 različitih ruta kroz prirodu i zanimljivosti Jaske i njene okolice. Obiteljska staza, staza vizura, staza kamena, staza tradicije, staza vode, staza baštine, staza prirode ili staza vina - svaka od njih nudi nešto posebno i zanimljivo svakome avanturistu ili turistu, ali i svima onima koji već sada dobro poznaju Jasku ili pak ovdje oduvijek žive.  

Aplikaciju možete preuzeti ovdje (play store) ili ovdje (app store).

Cikoturistička odmorišta

Cikoturistička odmorišta
Cikloturistička odmorišta novi su ulog u razvoj jaskanskog cikloturizma

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr