"Cico tak imam te rad" – nova knjiga o Cici Kranjčaru

02.03.2023.

Povodom druge godišnjice smrti legendarnog nogometaša i trenera Zlatka Cice Kranjčara (15. studenog 1956 – 1. ožujka 2021) "Večernji list" svojom je "knjigom godine" proglasio knjigu "Cico tak imam te rad" Tomislava Dasovića i Mladena Miletića.

Knjiga se od 1. ožujka 2023. može nabaviti na svim kioscima i u svim knjižarama, a jedan posebno sretni Cicin poklonik te ljubitelj čitanja i Nogometnog kluba Jaska, čiji je Cico bio počasni član, može je na njezin prvi dan u prodaji osvojiti kao posebnu nagradu. Više o tome možete pronaći na Facebooku i Instagramu udruge Kreativni studio Zvrk i NK Jaska!

Cico Kranjčar je od 2005. bio počasni član NK Jaska, a igrači i stručni stožer kluba u njegovu su počast na dan njegove smrti 2021. ispred stadiona na Centrali priredili bakljadu za pamćenje. Cico je Jasku i terene NK Jaska posljednji put posjetio u kolovozu 2020. u društvu prijatelja Nine Škrabea i Josipa Cvitanovića, autora i urednika prve knjige o Cici, "Cico – od Maksimira do Ulice pjesnika" (2002). Tom prilikom Cico je upoznao i predsjednika Jaske Marina Bankovića te se oduševio kako se u našoj Jaski igra i živi nogomet.

Cicin sin, proslavljeni hrvatski nogometaš i reprezentativac Niko Kranjčar u listopadu 2022. postao je kum prve nogometne Male besplatne knjižnice koju su Kreativni studio Zvrk i NK Jaska postavili na ulazu u klupske prostorije. Knjižnica je postavljena u sklopu Zvrkovih programa za poticanje čitanja i pisanja "Vrelo zavičaja" te približavanja kulturnih sadržaja sportskoj publici "Kultura & Sport". Tom prilikom u Jasku je došao i glasoviti hrvatski sportski novinar Tomislav Dasović, reporter "Večernjeg lista", proglašen najboljim hrvatskim sportskim novinarom godine 2022.

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr