"Dalmatineri" osvajaju nove gledatelje i pripremaju božićni specijal

28.11.2022.

Kazalište Škrabe u novoj kazališnoj sezoni 2022/2023. nastavilo je igrati svoju hit-predstavu "101 dalmatiner" koju je do sada vidjelo više od 3000 gledatelja.

Već na početku nove sezone predstava je oduševila osnovnoškolce iz Jastrebarskog, Zagreba i Klinča Sela koji su je došli pogledati organizirano sa svojim učiteljicama.

Svim petim razredima Osnovne škole "Ljubo Babić" predstavu "101 dalmatiner" je povodom Dana grada poklonio Grad Jastrebarsko. Mali gledatelji s oduševljenjem su pozdravili dalmatinere i njihove prijatelje (i neprijatelje) te se na kraju radosno fotografirali na pozornici s glumcima, od kojih su neki i njihovi školski kolege. U toj prvoj ovosezonskoj predstavi 11. studenog 2022. debitiralo je 11 novih glumaca Kazališta Škrabe, od koji neki na satove glume i probe u Jastrebarsko dolaze čak iz Horvata i Draganića.

U srijedu, 16. studenog "101 dalmatinera" pogledali su učenici prvih, petih i šestih razreda Osnovne škole "Tituš Brezovački" iz Zagreba. Bili su zaista odlična publika. Prije predstave zagrebački školarci posjetili su Sklonište za životinje koje se nalazi u sklopu Veterinarske stanice Jastrebarsko, u suradnji s kojom je ova predstava i nastala. Osnovnoškolci iz Španskog predvođeni svojim učiteljicama izradili su i nabavili za pse i mačke u Skloništu brojne poklone. To je oduševilo sve četveronožne stanovnike  Skloništa, ali i voditeljicu jaskanskog Skloništa za životinje Mateu Tandarić te sve djelatnike Veterinarske stanice Jastrebarsko. U radu Kazališta Škrabe od prošle sezone sudjeluju i dvije djevojčice koje pohađaju zagrebačku školu "Tituš Brezovački", Ana i Franka. Kazalište Škrabe ovom prilikom zahvaljuje njihovoj bivšoj učiteljici Miri Topić koja je organizirala ovaj prvi dolazak neke zagrebačke škole na predstavu u Jastrebarsko. Sigurni smo da će nam mali Zagrepčani doći i opet!

"101 dalmatiner" odigran je i za učenike nižih razreda Osnovne škole Klinča Sela u četvrtak, 17. studenog 2022, a tu predstavu klinčaselskim osnovnoškolcima poklonila je Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Klinča Sela i Općina Klinča Sela. Tom prilikom najavljen je i skori početak djelovanja podružnice Kazališta Škrabe u Klinča Selima, također uz podršku Zajednice i Općine. Upisi u klinčaselsku kazališnu podružnicu bit će u ponedjeljak, 19. prosinca, a prije toga "101 dalmatinera" će u Jasku doći pogledati i svi učenici viših razreda klinčaselske škole. "Dalmatinere" će uoči blagdana Svetog Nikole kao poseban poklon Općine Krašić doći pogledati i svi učenici Osnovne škole "Kardinal Alojzije Stepinac" iz Krašića.

Veliki jaskanski kazališni ansambl "101 dalmatinera" od 4 do 24 godine sada marljivo priprema posebne božićne izvedbe svoje hit-predstave koje će se u Domu kulture Jastrebarsko moći pogledati u subotu 17. i nedjelju 18. prosinca u 19:30 sati. Ulaznice za "jaskanskog Orašara", predstavu "101 DALMATINER – BOŽIĆNI SPECIJAL" možete po cijeni od 30 kuna rezervirati već sada preko mail-adrese kazaliste.skrabe@gmail.com.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr