Državno prvenstvo mažoretkinja 2022.

17.05.2022.

Državno prvenstvo mažoretkinja 2022.

Proteklog vikenda u Klinča Selima je održano 25. Državno prvenstvo mažoretkinja Republike Hrvatske.

Ovo godine natjecanje je okupilo čak 41 formaciju, 34 neformacije te 177 natjecateljica u kategorijama Prvi i Viši korak, što je čak 27% više natjecateljica nego 2021.

I ove godine svečanu povorku na otvorenju prvenstva predvodile su Svetojanske mažoretkinje kao prošlogodišnje državne prvakinje, a nakon postrojavanja uslijedilo je natjecanje za najmlađe članice. Naše djevojčice ponovo su se pokazale u najboljem svjetlu i osvojile čak 24 medalje!

Konkurencija među formacijama bila je jača nego proteklih nekoliko godina, ali sva tri sastava Svetojanskih mažoretkinja svoje su koreografije otplesale odlično i postigle vrhunske rezultate. Tako je kadetski sastav u konkurenciji od 15 timova osvojio visoko 6. mjesto, juniorke su zasjale u formaciji i neformaciji duo osvojivši 2. mjesta i srebrne medalje, dok je seniorkama u tijesnoj borbi pobjeda izmakla za samo jedan indeks te se u Jasku vraćaju s osvojenom srebrnom medaljom i titulom viceprvakinja Republike Hrvatske.

Važno je naglasiti kako su se svi sastavi te neformacija plasirali na Europsko prvenstvo koje će se ove godine početkom rujna održati u Zadru.

Kao i svake godine, Svetojanske mažoretkinje posebno zahvaljuju navijačima koji su priredili odličnu atmosferu u dvorani i djevojke podržali i na ovom prvenstvu te im bili najjači vjetar u leđa.

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr