In memoriam Ivica Rubinić Fanjak (16.2.1967 – 9.9.2023.)

11.09.2023.

In memoriam Ivica Rubinić Fanjak (16.2.1967 – 9.9.2023.)

Od posljedica teškog moždanog udara 9. rujna 2023. preminuo je u 57. godini života Ivica Rubinić Fanjak, omiljeni pripadnik sjajnog naraštaja jaskanskog kazališta iz 80-ih godina.

Dijete Zadružne ulice (danas A. i D. Starčevića), Fanjak je svoje djetinjstvo i ranu mladost proveo uz voljenu mamu udomiteljicu Jelku Štimac koja ga je od njegovog rođenja do svoje smrti prigrlila kao vlastitog sina. Istinski boem, radni vijek proveo je većinom u drvnoj industriji (Drvoproizvod, DIR), a naročito se dičio svojim braniteljskim razdobljem i djelovanjem u Hrvatskoj vojsci. Njegova najveća ljubav i radost bila je kći jedinica Paola, o kojoj je uvijek govorio s osobitom nježnošću i ponosom.

Ivica Rubinić Fanjak bio je osamdesetih godina maskota jaskanskog kazališta. Iako se uspješno okušao i kao glumac (igrao je pastora Morrisa u „Tomu Sawyeru“ i Jimmyja Everythinga u „O'Kaju“), Fanjak je bio neka vrsta žive „amajlije“. Glumcima je bilo dovoljno da se pojavi pola sata prije premijere, da obiđe pozornicu i da oboružan svojim osebujnim osmijehom prodefilira prepunom dvoranom minutu prije početka. ''Cure, dečki, Fanjak je tu. Možemo početi!'' Tada je u kazališnim programima redovito bio spomenut kao „direktor dvorane“.

Kazalište Škrabe

 

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr