Jeleni do medalje na Balaton cup - u 2023.

20.07.2023.

Jeleni do medalje na Balaton cup - u 2023.

Od 14. do 16. srpnja na području mađarskog Balatona održano je orijentacijsko natjecanje Balaton Cup 2023.

Utrka je bila koncipirana na način da su natjecatelji nastupili na četiri utrke u tri dana, a najbolje tri utrke su se brojale za konačan plasman. Iako je organizator planirao da će natjecatelji nastupiti na tri sprinta i na jednim dugim stazama, dan prije početka natjecanja nevrijeme je pogodilo dio Balatona te su se planirane duge staze promijenjene u još jedan sprint, tako da je nešto više od 200 natjecatelja imalo mogućnost nastupiti na četiri sprinta.

Natjecanje je u velikoj mjeri bilo zastupljeno sa domaćim mađarskim snagama, a na natjecanju je nastupio i veliki broj natjecatelja iz drugih država. Naše Jelene su na „mađarskom moru“ Balatonu predstavljali Dejan Juranić u kategoriji M21B i Anabella Juranić u kategoriji Ž12, dok je iz Hrvatske nastupilo ukupno 11 natjecatelja, a ukupno su hrvatski natjecatelji osvojili na kraju čak 6 medalja.
Prvi dan je bio na rasporedu noćni sprint u gradu Keszthely, gdje su nastupali samo „stariji“ natjecatelji, te je Dejan Juranić  na kraju zauzeo 4. mjesto.

Drugi dan se je natjecanje preselilo u Sumeg, gdje je Anabella osvojila 7. mjesto, dok je Dejan osvojio ponovno 4. mjesto, a visoke temperature tijekom dana i trčanje na i do 35 stupnjeva Celzijusa su poprilično otežavale izvedbu svih natjecatelja.
oredu su bila dva sprinta u gradu Keszthely u zaista vrlo teškim uvjetima, te je vrućina i sparina tjerala sve natjecatelja do krajnjih granica. U prvom sprintu koji je bio održan na području prelijepog parka Festetics dvorca, Dejan je osvojio 5. mjesto, a Anabella 10. mjesto.

Posljednji sprint koji je bio i odlučujući za konačan plasman nakon tri dana natjecanja i koji se je održao svega nekoliko sati nakon trećeg sprinta, Anabella je osvojila 7. mjesto (ukupno 9. mjesto), dok je Dejan sa pobjedom u posljednjom sprintu natjecanja na kraju osvojio ukupno 3. mjesto.

Iako je na snazi ljetni odmor od prvenstva Hrvatske, Jeleni intenzivno treniraju u svojoj Ljetnoj ligi, a od 20. do 23. srpnja će biti sudionici Zagreb open-a kojeg organizira Orijentacijski klub Vihor.

D.J.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr