Jeleni imaju državnog prvaka i dva viceprvaka Hrvatske

01.06.2023.

Jeleni imaju državnog prvaka i dva viceprvaka Hrvatske

U organizaciji OK Međimurje, u nedjelju 28. svibnja u Oroslavju su održani Državno prvenstvo u orijentacijskom sprintu i Državno prvenstvo u preciznoj orijentaciji.

Ukupno je na oba natjecanja nastupilo nešto manje od 200 natjecatelja, a članovi Orijentacijskog kluba Jelen su nastupili s 12 natjecatelja i ukupno osvojili četiri medalje.

U sprintu državni prvak Hrvatske je postao Gabrijel Solenički u kategoriji M16, dok su Marijan Bogović u M55 i Noa Kelc u M20 osvojila druga mjesta i postali viceprvaci Hrvatske u svojim kategorijama.

Nakon utrke sprinta na rasporedu je bilo natjecanje u preciznoj orijentaciji, gdje je između 30 prijavljenih natjecatelja, Damir Tubin osvojio drugo mjesto u kategoriji A.

Utrke u Oroslavju su bile posljednje utrke prije odlaska nekoliko članova OK Jelen na jedno od najjačih natjecanja u Europi, Alpe Adria, koje će se ove godine održati u talijanskom Livigno. Na Alpe Adria natjecanju nastupaju natjecatelji iz cijelog svijeta, a već danas su prijavljeni natjecatelji iz Belgije, Finske, Njemačke, Hong Konga, Izraela, itd. Jelene prvi dan očekuju sprint utrka štafeta reprezentacija, drugi dan utrka na srednje staze, dok je zadnji dan rezerviran za utrku na duge staze.

Svi rezultati iz Oroslavja:
SPRINT
Ž12: Anabella Juranić – 6. mjesto
Ž16: Helena Ćubela – 9. mjesto
M16: Gabrijel Solenički – 1. mjesto DRŽAVNI PRVAK
M20: Noa Kelc – 2. mjesto, Gabriel Šiljevinac – 4. mjesto, Jan Erben – 6. mjesto
M35: Daniel Fabijanić – 5. mjesto, Damir Tubin – 9. mjesto, Dejan Juranić – 13. mjesto
M55: Marijan Bogović – 2. mjesto

PRECIZNA ORIJENTACIJA
Kategorija ELITE: Ivan Šeperić-Grdiša – 10 .mjesto
Kategorija A: Damir Tubin – 2. mjesto

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr