Jeleni na pripremama reprezentacije Hrvatske

23.11.2023.

Jeleni na pripremama reprezentacije Hrvatske

Mladi članovi Orijentacijskog kluba Jelen su od 17. do 19. studenog bili su sudionici priprema reprezentacije Hrvatske.

Pripreme su se održavale u Istri, a od članova Jelena svoj poziv su zavrijedili Gabriel Šiljevinac, Noa Kelc, Jan Erben i Gabrijel Solenički koji je zbog neodgodivih školskih obaveza opravdano izostao sa priprema.

"U subotu ujutro pripremili smo se za štafete u parovima koje smo odabrali prethodnog dana. Timovi su bili podijeljeni po spolu, s iznimkom našeg Jana koji je bio dio ženskog tima zbog manjka djevojaka, po odluci našeg izbornika. Ja sam trčao s Janom, dok su od naših članova kluba Dorja Salopek i naš Šiljo činili drugi par.

Štafete su se sastojale od dva kruga. Prvo su trčale djevojke, prenoseći štafetu dečkima koji su trčali istu rutu. Nakon toga, drugi krug je bio ponovno trka između djevojaka i zatim dečkiju, ali s drugačijim kontrolama. Iako konkurencija nije bila laka, Jan i ja nismo završili posljednji – uspjeli smo biti predzadnji. Šiljo i Dorja su bili samo malo brži od nas, završivši samo jedno mjesto ispred.

Nakon štafeta, krenuli smo u Umag na “knockout sprint”. Svi smo krenuli istovremeno, prvo muškarci pa djevojke. Svatko od nas je mogao odabrati vlastitu rutu, što je nekima pomoglo, a nekima ne. U nedjelju smo odradili testni trening trčanja s zabranjenim prolazima. Sve je prošlo glatko, iako su nam noge već bile prilično umorne od prethodna dva dana aktivnosti. Sljedeći sprint s zabranama prijelaza održao se u Novigradu. Svi smo dali sve od sebe koliko smo mogli na toj utrci, a karta je bila savršena za sprint disciplinu."

Tekst: Noa Kelc

Foto: Matija Razum

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr