"Nikaragva" za novi iskorak

10.05.2022.

Predstavu koja govori o raspadu obitelji režirao je Jaskanac Patrik Sečen, student režije i radiofonije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Sečen je tekst Vida Adama Hribara vidio kao priliku i izazov za mlade glumce koji su pak nakon uspješne premijere izrazili veliko zadovoljstvo u radu s talentiranim Sečenom.

"Predstava "Nikaragva" vrlo je ozbiljna ali i moderna, a njenom suvremenom temom i žanrom Gradsko kazalište Jastrebarsko radi novi iskorak u svom radu“ nakon završetka predstave izjavila je umjetnička voditeljica kazališta, profesorica Mia Matasić koja je pritom pohvalila odličnu režiju Sečena, ali i izvedbu glumaca koji odličnom igrom nose predstavu.

Ponosni smo na Patrika što se prihvatio režiranja prve predstave u svom gradu, ali i na mlade koji održavaju našu kazališnu čaroliju. Ne može se naime puno gradova i mjesta u Hrvatskoj pohvaliti djelovanjem studentskih dramskih grupa“ zaključila je Matasić.

Predstava „Nikaragva“ nudi intimnu atmosferu na sceni koja nema velikih kulisa, naglih promjena, ali zato duboko oslikava likove i njihove odnose. „Nikaragva“ pozornost skreće na mnoštvo problema u održavanju odnosa, situacije u kojima previše razmišljamo a premalo razgovaramo, ali i situacije kada razgovaramo ali se često ne razumijemo.

Odlični mladi glumci Lucija Severinac (Kasandra), Dominik Sečen (Joško), Luka Kurtalj (Djed), Petra Cvetić (Lara), Željko Rački (Stefan) i Patrik Sečen (Davor), uz podršku tehničkog osoblja kazališta Ivice Batušića (majstor rasvjete), Damira Kuzmića (majstor tona) i Maje Sadiković (inspicijentica, dizajnerica plakata) mogu biti itekako zadovoljni rezultatom vlastitog višemjesečnog rada odnosno predstavom koja je i ovoga puta privukla stalnu i brojnu jaskansku kazališnu publiku kojoj se od srca zahvaljujemo na podršci.

Gradsko kazalište Jastrebarsko zahvaljuje i pokroviteljima, sponzorima i donatorima koji su omogućili postavljanje i izvođenje predstave, ali i koji kontinuirano podržavaju rad najstarijeg i najnagrađivanijeg kazališta ne samo u našem gradu veći i šire. Bez Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Jastrebarsko, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Centra za kulturu Jastrebarsko, Turističke zajednice Grada Jastrebarako i tvrtke Vode Jastrebarsko sve bi naime bilo puno teže.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr