Obilježen Svjetski dan zdravlja

11.04.2023.

Obilježen Svjetski dan zdravlja

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko i Dom zdravlja Zagrebačke županije obilježio je Svjetski dan zdravlja, u petak, 7. travnja.

Sedmog travnja 1948. osnovana je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) te se od tada svake godine tog datuma obilježava Svjetski dan zdravlja s ciljem stavljanja naglaska na određenu zdravstvenu temu. Građanima se podiže svijest o postupcima koje svaki pojedinac i društvo mogu učiniti za svoje zdravlje tijekom cijele godine.

Moto ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je „Zdravlje za sve“, jer nas želi podsjetiti na izgradnju svijeta koji bi trebao biti još više usredotočen na očuvanje i postizanje zdravlja svih ljudi.

U povodu Svjetskog dana zdravlja društva Hrvatskog Crvenog križa organiziraju različite javnozdravstveno akcije u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima u lokalnoj zajednici.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko u suradnji s Domom zdravlja Zagrebačke županije organiziralo je na Strossmayerovom trgu akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi gdje su građani mogli besplatno izmjeriti šećer i krvni tlak, a pridružila im se i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić.

GDCKJ

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr