Održan program "U pjesničkim dvorištima"

12.10.2023.

Održan program

U petak, 6. listopada Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom organizirao je drugu godinu zaredom poetsko-glazbeni program "U pjesničkim dvorištima".

Ovogodišnji program bio je posvećen velikom hrvatskom pjesniku Dragutinu Domjaniću čiju 90. obljetnicu smrti obilježavamo. Cilj "Pjesničkih dvorišta" je s poezijom hrvatskih pjesnika upoznati publiku izvan dvorana i kazališta, na otvorenom, u dvorištima u kojima su pjesnici boravili i stvarali.

Poezija Dragutina Domjanića privukla je i ove godine u dvorište legendarnog jaskanskog restorana "K Lojzeku" velik broj poklonika poezije i glazbe. Na kraju programa radost se mogla pročitati na licu svih prisutnih, i publike i izvođača, a to je uostalom i bila misao vodilja organizatora kad su osmišljavali ovaj program. Velikog Dragutina Domjanića publici je predstavio dramski umjetnik i pjevač Adam Končić uz klavirsku pratnju prof. Olivera Beloševića, mlada sopranistica Ljubica Nikolić uz klavirsku pratnju Zrinke Cvitanović te glumci Kazališta Škrabe Dorian Rodić i Maja Žalac, zatim Jana Valečić i Mark Krcivoj te Anamaria Škoc i Niko Pavelić.

Na kraju se Adamu pridružilo Gradsko pjevačko društvo "Javor" pod ravnanjem prof. Ive Barač, a zapjevalo je i cijelo "pjesničko dvorište" – svi koji su se tada našli u toploj atmoferi drevnog jaskanskog dvorišta, iza kuće u kojoj su nekoć živjeli velikani Ante i David Starčević.  

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr