Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb

19.04.2022.

Održan Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb

U četvrtak, 14. travnja u streljani Streljačkog kluba Jastreb održan je mini turnir polaznika škole streljaštva. Turnir je bio jedan od posljednjih faza programa razvoja mladih strijelaca.

U četvrtak, 14. travnja u streljani Streljačkog kluba Jastreb održan je mini turnir polaznika škole streljaštva. Turnir je bio jedan od posljednjih faza programa razvoja mladih strijelaca. 

Kapitalnim uređenjem streljane u 2019. godini, ostvareni su uvjeti kojim se mogla pokrenuti i streljačka škola za one najmlađe. Škola pod vodstvom dvaju trenera, Damira Miljkovića i Sanje Roškar  započela je prošle godine te se u kratkom roku priključilo sedmero učenika petog i šestog razreda osnovne škole. Oni su kroz period od više od 4 mjeseca savladali osnovno rukovanje zračnim oružjem.

Osim sigurnog rukovanja što je možda i najvažniji dio programa, dječaci su savladali program uspješnog ciljanja i naravno postizanja pogodaka.

Uskrsni turnir  obuhvaćao je probnih 5 metaka pa zatim 2 puta po 10 metaka koju su se bodovali. Natjecanje je izlučilo petoricu najboljih:

  1. Tomislav Matoševoć
  2. Daniel Dolanjski
  3. Leon Sljepnjov
  4. Petar Šalaj
  5. Eduardo Magđinski 

U program Škole uključeno logorovanje i snalaženje u prirodi

Nakon uskršnjih praznika iz Kluba ističu kako polaznike škole očekuje i nastavak programa koji obuhvaća i slaganje šatora, izradu čvorova, paljenje vatre, higijenske mjere na terenu i ostale aktivnosti u prirodi.

Cijeli program završava logorovanjem kada će polaznici škole napraviti program orijentacije u šumi, izradu tabora te noćenje u prirodi i obrok uz logorsku vatru.

Tabor je ujedno i zadnji dan škole streljaštva za imenovanu ekipu pa će i taj dan biti podijeljene diplome o završetku škole streljaštva. Nakon toga članovi će biti uključeni u redovne treninge kluba i radit će povremeno kao ispomoć pri radu s novom generacijom škole streljaštva koju klub planira u jesen ove godine.

Iz kluba poručuju da je plan za jesensku školu uključivanje minimalno 5 djevojčica i 10 dječaka koji će školu započeti sredinom rujna, kao i odlazak na natjecanja.
Budući da klub sada ima trenera i trenericu iz kluba se nadaju se da će svi napori za stvaranje kvalitetnih strijelaca u Jastrebarskom uroditi plodom.

 

 

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr