Održana Noć muzeja u Cvetkoviću

30.01.2023.

Održana Noć muzeja u Cvetkoviću

U organizaciji DVD-a Cvetković, mjesnog odbora i obitelji Ivice Batušića, petu godinu zaredom u Cvetkoviću je u petak, 27. siječnja obilježena Noć muzeja.

U petak, 27.siječnja diljem Hrvatske održana je već tradicionalna manifestacija Noć muzeja. Po peti put, Noć muzeja održana je i u Cvetkoviću u organizaciji DVD-a Cvetković i tamošnjeg mjesnog odbora, na adresi Cvetković broj 72, što je lokacija i objekt u vlasništvu Ivice Batušića koji je najvećim dijelom organizirao, kako ovu, tako i prethodne četiri Noći muzeja.

Uz stalnu izložbu vatrogasne opreme stare više od 100 godina građani su ove godine mogli razgledati i različite glazbene uređaje i instrumente. Naime, tema ovogodišnje Noći muzeja u Cvetkoviću je radio i glazba, a kako se uz glazbu neizostavno veže radio, izložba je bila posvećena Radio Jaski o čijim  je počecima posjetiteljima govorio legendarni voditelj Damir Severinac, te  glazbenom sastavu “Croate” o čijem je radu pak govorio Drago Fabijanić.

Posjetitelji su mogli vidjeti različite glazbene uređaje – radio prijemnike, gramofone, kazetofone, magnetofone, pojačala, tonske pulteve i slično, kao i neke sačuvane instrumente grupe “Croata”.

Na gramofonu iz početka 20. stoljeća glazbu je ovom prilikom puštao Vlado Karas, veliki ljubitelj i sakupljač starina. Posjetitelji su ove godine mogli razgledati i oldtimer motore raznih proizvođača i godišta.

U prijepodnevnim satima postav “cvetkovačkog muzeja” razgledalo je 110 učenika područnih škola OŠ “Ljubo Babić” iz Cvetkovića i Domagovića.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr