Ponovno kreće Nordijsko hodanje

27.09.2022.

Ponovno kreće Nordijsko hodanje

U Jastrebarskom ponovno kreće jesenski dio programa besplatnog Nordijskog hodanja za sve zainteresirane građane.

Ovaj projekt uspješno provodi Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme, a jesenji dio kreće u subotu, 1. listopada u 9 sati ispred Žitnice u Perivoju dvorca Erdödy. Program će se odvijati svake subote od 9 sati u trajanju od sat vremena.

Navedena aktivnost je potpuno besplatna za sve polaznike, a u sklopu nje će se provoditi i program „Hodanjem do zdravlja“ kojeg je nositelj Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Navedeni program dio je projekta Živjeti zdravo kojeg je nositelj DZSIR Jastreb extreme za cijelu Zagrebačku županiju te ga  provode licencirani voditelji Nordijskog hodanja.

Istog dana u cijeloj našoj zemlji obilježit će se i Nacionalni dan hodanja, a tim povodom, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s mrežom zavoda za javno zdravstvo, provest će obilježavanje ovog dana u sklopu javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u okviru nacionalnog programa “Živjeti zdravo” u svim županijama Republike Hrvatske.

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Na taj način građanima će biti omogućeno uključivanje u redovito i organizirano grupno hodanje uz stručno vodstvo. Svojim radom Hrvatski zavod za javno zdravstvo nastavlja promovirati hodanje kao iznimno zdrav i učinkovit oblik tjelesne aktivnosti, a ujedno jača svijest i posebno motivira tjelesno neaktivno stanovništvo da stvara zdrave životne navike kako bi preventivno štitili svoje zdravlje.

Obilježavanje za cijelu Zagrebačku županiju održati će se u Jastrebarskom u Perivoju dvorca Erdödy u subotu, 1. listopada u 9 sati sati te se pozivaju svi zainteresirani da se pridruže i podrže ovu manifestaciju.

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr