Povratak u budućnost" za kraj uspješne sezone Kazališta Škrabe

26.06.2023.

Povratak u budućnost

Raskošnim programom "Povratak u budućnost" brojni glumački ansambl Kazališta Škrabe priveo je kraju kazališnu sezonu 2022/2023.

Za završni program glumice i glumci trebali su pogledati neke od najpopularnijih holivudskih filmova te prema njima pripremiti kratke predstave. Gledatelji u Domu kulture Jastrebarsko vidjeli su u četvrtak, 22. lipnja 2023, kazališne verzije filmova "Gooniesi", "Povratak u budućnost", "Maska" i "E.T.". Odigrani su i kratki skečevi prema tekstovima Williama Shakespearea (iz predstave Nine Škrabea "Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir") te igrokaz "Početak ljeta kod ujke Palčića", u kojem su nastupili najmlađi glumci, od 4 godine starosti na više. Cijelu predstavu na početku je najavio dugogodišnji glumac Kazališta Škrabe Max Šamec, a voditeljice kroz program bile su članice odraslog ansambla Kazališta i iskusne glumice Tara Terihaj i Nika Valečić.

Glumice je za ovaj nastup dotjerala službena šminkerica Kazališta Laura Vuksan, tonom i rasvjetom upravljao je Dominik Sečen (uz pomoć Lovre Valečića) koji je osmislio i scenografiju. Prije početka predstave svi glumci i glumice uputili su se u obližnji perivoj Erdödy gdje ih je Matija Grgas (Mat Photography) snimao dronom.  

Ova kazališna sezona bila je iznimno uspješna za Kazalište Škrabe. U ožujku 2023. odigrana je 20. izvedba hit-predstave "101 dalmatiner". "Dalmatineri" su najigranija i najgledanija predstava dječjeg ansambla jaskanskog kazališta u posljednjih 15 godina, a pogledalo ju je više od 4000 gledatelja, pored ostalih i školarci iz Zagreba, Dugog Sela, Klinča Sela, Krašića i Pisarovine.

Uz igranje "Dalmatinera" te razne druge programe, od kojih posebno izdvajamo rasplesani i raspjevani "Kazališni bal pod maskama" u veljači 2023, jaskanski kazalištarci su tijekom cijele ove sezone nastupali i u poetsko-glazbenim programima te raznim drugim događanjima u organizaciji Kazališta Škrabe, Kreativnog studija Zvrk i Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Odrasli ansambl Kazališta Škrabe ove je sezone održavao je probe za predstavu "Robin Hood", čija će se premijera prema tekstu i u režiji Nine Škrabea održati početkom jeseni. Ove sezone igrana je i kultna predstava "Oko jedne hiže", čiji je ansambl na Svjetski dan kazališta u ožujku 2023, na petu godišnjicu premijere, predvodio legendarni glumac Želimir Hrković na posebno svečanoj izvedbi u Jastrebarskom.

Na kraju ovosezonskog završnog programa sve glumice i glumci primili su zaslužene diplome iz ruku voditeljice Kazališta Klementine Škrabe i njezine asistentice Jane Valečić. Prisutan je bio i dio članova odraslog ansambla Kazališta predvođen Lovrom Penićem Ivankom i Majom Žalac. Zatim je uslijedio kazališni party uz glazbu, kolače, grickalice i sokove.

U sezoni 2022/2023. u predstavama i programima Kazališta Škrabe sudjelovalo je 99 članova, od 4 do 64 godine, iz Jastrebarskog, Zagreba, Karlovca, Ozlja, Klinča Sela, Okića, Pribića, Krašića, Horvata i Draganića.  

U drugoj polovici kolovoza održat će se sedmu godinu zaredom tradicionalni Ljetni kamp Hawk City, a početkom jeseni očekuje nas premijera "Robina Hooda". Mlađi kazališni ansambl krenut će u rujnu s pripremom svoje nove predstave. Vidimo se (uskoro) ponovno u kazalištu, a do tada uživajte u dugom toplom ljetu!

Foto: Matija Grgas – Mat Photography

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr