Predstava “Kidaj od svoje žene” postala punoljetna

10.07.2023.

Predstava “Kidaj od svoje žene” postala punoljetna

Premala je jučer bila jaskanska kino dvorana za sve koji su htjeli proslaviti veliki 18. rođendan legendarne predstave Gradskog kazališta Jastrebarsko “Kidaj od svoje žene”.

Punih 18 godina ona puni kazališne dvorane, gostuje diljem Hrvatske i inozemstva, odlikuje se brojnim pohvalama i nagradama. No, o njoj ipak najviše govori njezina publika i to čarobno vrijeme u kojem su oči prikovane za pozornicu, a usta razvučena u osmijeh. Upravo zbog publike koja uvijek traži još i raduje se svakoj novoj izvedbi, Gradsko je kazalište Jastrebarsko neprekidno izvodi još od 2005. godine.

Zlatna generacija glumaca, iako već odavno punoljetni, također su s predstavom od samog početka. Ivana Kovača sinoć je glumio Velimir Kokot, Maricu Kovač Ivana Žužak Osmani, Baricu Kovač Borka Lučić, Stanislava Pajcenovića Vladimir Rađenović, Sunčanu Turek debitantica u predstavi Lucija Severinac, Boru Potrebicu Josip Cuković, novinara Damir Kuzmić, a Frenkija Bobinskog Igor Stanković.

Najveći uspjeh ove predstave leži u kemiji koja se od samog početka dogodila između kazalištaraca i publike, zbog čega je svaka nova izvedba uzbudljiva i jedva dočekana.

Tako je bilo i sada pa je pitanje dana: kad je ponovno na repertoaru “Kidaj”? U programu ovogodišnjeg Festivala Život i smijeh ostala je još samo jedna predstava, Realisti u izvedbi Teatra Exit za koju su ulaznice već danima rasprodane.

Kako bi Gradsko kazalište Jastrebarsko zahvalilo svima koji su u posljednjih 18 godina pogledali predstavu “Kidaj od svoje žene” i koji su joj omogućili da živi na kazališnim daskama, po završetku predstave otvoren je pjenušac kojim je 250 sretnika nazdravilo novim avanturama ovog kazališnog hita, ali i Gradskog kazališta Jastrebarsko. Noć za pamćenje!

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr