Premijera filma "Svetac svega svijeta" održana u Jastrebarskom

03.05.2023.

Premijera filma

U Jastrebarskom je u petak, 21. u Domu kulture održana svjetska premijera filma "Svetac svega svijeta", snimljenog prema istoimenom hit-mjuziklu Nine Škrabea i Branka Barduna.

Film je prikazan u organizaciji Kazališta Škrabe, Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko, Kreativnog studija Zvrk i Ansambla Kolbe te u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko.

Hvaljeni mjuzikl o životu svetog Antuna Padovanskog trebao se u Jastrebarskom odigrati 15. ožujka 2020., no njegova je izvedba u posljednji čas morala biti otkazana zbog početka globalne pandemije. Svi koji su kupili ulaznice za tu, nažalost, nikad održanu predstavu, ali i novi gledatelji, dobili su sada mogućnost premijerno pogledati film snimljen prema predstavi. Cjelokupni prihod ulaznica prodanih za predstavu prije tri godine i sada za filmsku projekciju uplaćen je za potrebe Caritasa jaskanske župe. Skupljeno je ukupno 678,36 eura. 

Od premijere u lipnju 2018. mjuzikl "Svetac svega svijeta" Ansambla Kolbe izveden je do veljače 2020. čak 46 puta diljem Hrvatske i u inozemstvu pred više desetaka tisuća gledatelja. "Svetac svega svijeta" prikazan je u mnogim hrvatskim kazališnim kućama, pored ostalog i u HNK Split na Danima kršćanske kulture. Tamo je predstava odigrana čak dva puta uzastopce u prepunom splitskom kazalištu. Na Humcu u Hercegovini "Svetac" je igran pred dvije tisuće ljudi, a gledatelji su izrazito emotivno reagirali na svaki song.

Predstava u Jastrebarskom trebala je biti vrhunac uspješne turneje "Sveca svega svijeta" i Ansambla Kolbe, ali COVID-pandemija je nažalost to spriječila. Ubrzo nakon toga, nositelj naslovne uloge svetog Antuna Padovanskog, Marko Dumančić, dobio je stipendiju za studij na prestižnom AMDA College and Conservatory of the Performing Arts u New Yorku, gdje se i sada nalazi.

 

 

 

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr