Prva nagrada ostaje u Volavju

27.03.2023.

Prva nagrada ostaje u Volavju

U odličnoj organizaciji udruge pučko pastirskih igara "Zelena livada", u Volavju je u subotu, 25. ožujka održana druga po redu kobasijada na kojoj je prvu nagradu osvojio Domagoj Sokačić iz Volavja.

I u jaskanskom kraju duga je tradicija pravljenja kobasica i salama pa je tako i ove godine održana još jedna uspješna kobasijada. Agilno vodstvo Zelene livade iz Volavja predvođeno predsjednikom udruge Mislavom Pinturićem i blagajnikom Lukom Cvetićem, nakon prošlogodišnje prve, organiziralo je i drugu po redu kobasijadu za koju je ove godine pristiglo čak 104 uzoraka izvrsnih salama.

Žiriju u sastavu profesora Agronomskog fakulteta iz Zagreba predvođen predsjednikom ocjenjivačke komisije profesorom Ivicom Kosom, nije bilo lako odabrati one koje su zaslužile najviše ocjene.

Tako je najboljom kobasicom 2. Kobasijade proglašena salama Domagoja Sokačića iz Volavja, kojem je prošle godine pripala treća nagrada. Drugu i treću nagradu ove je godine osvojio Ivan Ostrugač.

Drvene skolke koje su primili najbolji kobasičari izrezbario je mladi umjetnik Filip Fabijanić iz Domagovića.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr