Sjajni jaskanski ribiči

19.04.2022.

Sjajni jaskanski ribiči

U prvom pretkolu šaranske lige ekipa ŠRD Jastrebarsko osvojila je prvo mjesto i time napravila korak više prema plasmanu u najelitnije natjecanje, Prvu hrvatsku šaransku ligu

Od 8. do 10. travnja u Našicama je održano natjecanje šaranske lige na kojem je nastupila i ekipa ŠRD Jastrebarsko. U 52 sata neprekidnog ribolova trebalo je uhvatiti što više ribe i ostvariti što bolji plasman. Prvi je dan za naše ribolovce bio potpuna katastrofa, bez ijedne ulovljene ribe, no u noći im se ipak osmjehnula sreća jer je riba došla u njihov sektor i nakon deset ulova skaču na odlično četvrto mjesto.

I subota im je bila naklonjena tako da se nakon cjelodnevnog ulova  dižu na vrhunsko drugo mjesto. Fortuna im je bila naklonjena i u noći iz subote na nedjelju kada su ulovili još 15 riba i na jutarnjem vaganju pretekli su do tada prvoplasiranu ekipu Rak Rakitje Prowess za čak 30 kilograma više i do kraja natjecanja zadržali sjajno prvo mjesto s ukupno 121, 71 kilograma ulovljene ribe. Drugoplasirana ekipa Rak Rakitje Prowess ulovila je 94,11 kg, a treće mjesto pripalo je Slaviji iz Severina s 92, 58 kg ulovljene ribe. Domaćini, ekipa Našica osvojila je četvrto mjesto.

"Vjerujte mi, doslovno smo plakali od sreće jer smo postigli ogroman uspjeh za naše ribolovno društvo i za naš grad. Ovo je tek jedan korak prema ostvarenju našeg cilja a to je ulazak u elitno natjecanje, Prvu hrvatsku šaransku ligu. Treba reći da su hrvatski šaranaši svjetski prvaci i na svjetskoj ribolovnoj sceni su u samom vrhu, a natjecati se protiv takvih ekipa za nas bi bila izuzetna čast", rekao nam je nakon povratka u Jasku jedan od najboljih jaskanskih ribiča Stjepan Kasunić.

"Na ovom natjecanju sudjelovalo je 11 vrhunskih ekipa iz cijele Hrvatske koji se isto tako bore da bi ušli u prvu ligu. Mi se pripremamo već za iduće kolo koje će se od 22. do 24. travnja održati na jezeru Tempo Rakitje. Ovim putem želio bih se  zahvaliti Sportskoj zajednici grada Jastrebarskog koja nam je dala na korištenje kombi vozilo, također veliko hvala našem Gradu koji nas uvijek vjerno prati, te svim našim navijačicama i navijačima koji su nam davali podršku kada nam je bilo najteže. Hvala im što su vjerovali u nas.  I za kraj posebna zahvala našem kapetanu Dragecu Makarunu koji nam je kuhao odličnu klopu,bodrio nas od samog početka i dizao nas kad smo potpuno psihički pali nakon prvog dana", dodao je za kraj Stjepan Kasunić.

Čestitke našim ribičima, Stjepanu Kasuniću, Stjepanu Holetiću i Karlu Makarunu!

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr