Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti

30.06.2023.

Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti

U sklopu projekta KardioPRotect - "Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije", Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije organizira u ponedjeljak, 3. srpnja od 7 do 13 sati na prostoru Sajmišta u Jastrebarskom akciju besplatnog mjerenja krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i zasićenosti krvi kisikom, kao i utvrđivanje indeksa tjelesne mase (BMI).

Zainteresirani će biti upoznati i s rizicima nastanka kardiovaskularnih bolesti, a moći će dobiti i savjet liječnika.

Projekt KardioPRotect, u partnerstvu s Domom zdravlja i Ljekarnama Zagrebačke županije, provodi Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije. Kroz stručne, informativne i edukativne aktivnosti te organiziranjem besplatnih preventivnih pregleda u svim gradovima županije, cilj projekta je podići razinu svijesti o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Vrijednost projekta je 44.561,34 eura, a intenzitet potpore iznosi 100%. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali - "Promocija zdravlja i prevencija bolesti", a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

 

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr